2018. 03. 28., szerda, 14:17

Ki ne foglalkozna egész nap ilyen cukiságokkal? – Szervál terapeuták akarunk lenni!

Ha első hallásra nem ugrik be, mi is az a szervál, ne keseregjen, annyira még nem ismert állatfaj ez a macskaféle, inkább most fog majd berobbanni a köztudatba.

A ragadozó macskaféle Afrikából származik, képes akár 75 km/órával száguldozni és három méter magasra is ugrani. Az igazi ragadozó képességekkel megáldott szervál viszont egyúttal egy igazi házi kedvenc, hiszen agyműködése szinte megegyezik a házimacskáéval, ezért is lett most nagy divat Amerikában, hogy háziállatként tartják.

 

 

Azonban nem olyan egyszerű házhoz szoktatni a kicsikét, mégiscsak egy vadon élő állatról van szó. Ennek mintegy megoldásaképp alakult egy új foglalkozás, mely során terapeutákat képeznek ki, akik terápiás, ismeretterjesztő céllal visznek barátságos szerválokat azokhoz, akik vágynak rájuk. A fiatal kölyköket ennek során emberhez és házhoz szoktatják, hogy az elbűvölő kiscicák igazi házi kedvencekké avanzsáljanak, és mindenkit felvidítsanak puszta jelenlétükkel.

 

 

Hazánkban a közepesen veszélyes állatfajok körébe tartozik a szervál, így nem könnyű őket örökbe fogadni, viszont megfelelő körülmények közt és elengedő utánajárással megoldható lehet. Ha pedig nálunk is elterjednek ezek a drágaságok, jöhetnek a szervál terapeuták, akikből biztos, hogy nincs túlképzés országunkban!

 

Mi rögtön örökbe fogadnánk néhányat közülük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: