2018. 03. 23., Péntek, 15:30

#Kisfröccs - Pince Presszó

Szeretitek a kiskocsmák hangulatát? Szeretnétek tudni milyen történeteket rejtenek a törzsvendégek által kikoptatott székek? Hogy miféle emlékeket őriznek a falakra aggatott képek és relikviák? Ugorjatok be velem egy kisfröccsre Kaposvár kiskocsmáiba, és sztorizgassunk el mellette kicsit! 

Kevés kocsmáról lehet elmondani, hogy több mint 30 éve családi vállalkozásként üzemel, a Pázmány Péter utcai Pince Presszó ezen kevesek közé tartozik, az 1984-es nyitás óta a Magyar család üzemelteti. Beszélgetőpartnerem, Magyar József "Joi" nosztalgiával emlékszik vissza a 90-es évek elejére, ekkor építette édesapja a presszó melletti telken lévő tekepályát.

Tízenéves gyerekként frankó volt 100 forintokat keresni óránként bábu állítgatással, esténként meg a kártyaasztal mellett lehetett egy kis zsebpénzhez jutni kibiceléssel, állandóan ment a fájer vagy az ulti...  

Visszarévedve a jelenbe, egy ismerős nevet pillantok meg a pult oldalán, kiderül hogy Pali bácsi nemcsak a Sasa törzsvendégei közt foglal előkelő helyet, a Pince Presszóba is évtizedek óta jár, sőt a Szomszédon kívül ő az egyetlen, aki saját névjeggyel és törzshellyel rendelkezik. 

Ahogy az egy igazi kocsmához hozzátartozik, időnként összejárnak a barátok egy-egy főzőcskézésre, régebben még főzőversenyeknek is rendszeresen helyet adott a tekepálya melletti rész.

A vendégkör korosztályos összetételét a Gépész-és Klebelsberg kollégiumból átjárogató diákok színesítik, de sok sportoló és sportbarát is jár ide, néha az Újpesten játszó Balázs Benjámin is betoppan, nem beszélve egy másik helyi hírességről, "Tipszmiksz" Csabiról, akiről itt készültek az első videófelvételek.

Én is elköszönök tőletek, ha jól esett a kisfröccs, 
igyatok velem egyet máskor is!

További kisfröccsöket ITT töltök!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: