2018. 03. 22., Csütörtök, 08:47

Így áll Kaposvár az országos boldogságtérképen

A boldogsagprogram.hu idén is elkészítette Magyarország bodsogságtérképét, melyből többek között kiderül, hogy Szombathely a legboldogabb, Salgótarján a legkevésbé boldog város, és hogy a nők sokkal jobban érzik magukat, mint a férfiak. 

2018-ban minden régióban boldogabbnak mondták magukat a megkérdezettek, mint a 2017-es térképen. A boldogságszint emelkedése a Nyugat-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a legmagasabb, Közép-Magyarországon a legkisebb mértékű.

Ha megyékre bontjuk a térképet, sajnos azt láthatjuk hogy Somogyban hiába vagyunk boldogabbak mint tavaly, még mindig az "átlagon alul boldogok" ligában játszunk Csongráddal, Hajdú-Biharral és Szabolcs-Szatmár Bereggel.

Szomorú, de a megyeszékhelyek rangsorában is hátul kullogunk, csak Miskolcot és Salgótarjánt előzzük meg, bár az is igaz hogy nüansznyi mértékben térnek el az eredeményeink a többi várostól.

A boldogságtérképen kívül még számtalan érdekes statisztikát és grafikont találtok a honlapon, amiből a legtanulságosabbak azt mutatják meg, hogy általánosságban a nők boldogabbak mint a férfiak, a legboldogabbak a 4 vagy annál több gyermeket nevelő párok, hogy minél idősebbek leszünk, annál boldogabbak és hogy a kistelepüléseken élők jobban érzik magukat a nagyvárosok lakosságánál.

Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról?

Ha kíváncsiak vagytok a többi eredményre, IDE kattintsatok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: