2018. 03. 21., szerda, 14:00

Országszerte készítenek már ingyen életmentő tetoválást a diabéteszeseknek - Te jössz Kaposvár!

Tatabányáról indult az a kezdeményezés, ami pár hét alatt már országos szintre nőtte ki magát. Nem is csoda, jó célt szolgál, hiszen az akcióban résztvevő tetoválók ingyen késztik el a diabéteszes betegek egységes mintáit, ami egyes esetekben életmentő lehet. 

Biztos a ti környezetetekben is vannak cukorbeteg rokonok, barátok - hiszen sajnos a diabéteszesek száma folyamatosan nő - akikkel előfordulhat, hogy elájulnak a betegségükből kifolyólag. Ilyenkor egy ilyen egységes jel életmentő lehet, hiszen az utca embere a kézre varrt tetoválásból azonnal következtetni tud, hogy mi a baj, és hogyan tud segíteni. 

 

 

A kezdeményezés alig egy hete indult útnak Tatabányáról, és pár nap alatt akkora érdeklődést váltott ki, hogy országosan 25-30 szalon, valamint európai szinten is 4 művész vállalta, hogy elkészíti ezeket a mintákat ingyen a cukorbetegek számára.

 

 

A MINTA

Az akció egyik elindítója, a minta megtervezője, Zsoldos Péter tetoválóművész is érintett a betegségben.

 "A diabetológusommal beszéltem meg a mintát és egy mentős ismerőssel. Segítettek, hogy milyen legyen és ha lehet a bal csuklóra kerüljön, mert ott mérik a pulzust és így biztos, hogy azonnal észreveszik amikor valaki rosszul van"

 

 

A Facebookon már elindítottak egy csoportot is, ahol a cukorbeteg emberek érdeklődhetnek a tetoválással kapcsolatban, illetve tájékozódhatnak, hogy a közelükben hol tudják magukra varratni, de szalonok és művészek jelentkezését is várják, akik csatlakoznának a kezdeményezéshez. 

 

Reméljük hamarosan Kaposváron is lesz olyan szalon, ahol ilyen életmentő tetoválásokat készítenek ingyen!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: