2018. 03. 21., szerda, 14:35

8000 városban építenek ki ingyen wifit Európában – Kaposvár is közte lesz?

Uniós támogatás keretein belül ingyenes wifi-hotspotok kiépítésére van lehetősége az európai városoknak saját köztereiken.

A WiFi4EU program célja, hogy Európában a közösségi élet színterein lehetőség legyen az ingyenes internet elérésre wifi hálózaton keresztül. Ezért most olyan 15 ezer euró értékű utalványokat pályáztatnak meg, amelyek állják a teljes rendszer kiépítésének költségeit, hogy 2020-ra egész Európában legyen lehetőség a fontosabb köztereken az ingyenes wifi elérésre.

 

 

Az uniós tagállamokból körülbelül 8000 település részesülhet majd a támogatásból, amelyre 120 millió eurót szánnak. Az elnyert összegből a választott közterületeken wifi-hozzáférési pontokat hozhatnak létre, amelyek költségeit a pályázatból fedezhetik. A települések és az internetszolgáltatók is jelentkezhetnek már a pályázat honlapján, ahol a részletes kiírás majd május közepén jelenik meg. A kedvezményezetteket a pályázatok beérkezésének sorrendjében választják majd ki.

 

 

Ha városunk is időben reagál a kezdeményezésre, akkor akár a következő években olyan nagysebességű adatkapcsolat részesei is lehetünk wifi által a nagyobb tereinken, amelyek teljesen ingyenesek lesznek, nem lesznek rajtuk reklámok, és a használatukhoz még a személyes adatainkat sem kell megadni.

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: