2018. 03. 20., kedd, 13:08

Hétvégén már készülhetünk a Húsvétra – Sonka és tojásvásárt valamint kézműves foglalkozást is rendeznek Kaposváron

Ugyan még közel két hét múlva esedékes idén a Húsvét, azonban akinek már van egy kis szabadideje a hétvégén, elkezdhet készülni az ünnepekre. Ehhez kínál most jó alkalmat a Kaposvári Nagypiac és a Rippl-Rónai Múzeum.

A szombat reggelt ezért ajánlatos a Nagypiacon kezdeni, hiszen már 8 órától várják a Húsvéti Fesztivál érdeklődőit. A leírás szerint sonkából és tojásból nem lesz hiány, elég nagy választékkal készülnek az árusok, szerveznek Helyi Termék Napot, de lesznek hímes tojások, népművészeti és kézműves termékek is, a bolhapiacról már nem is beszélve. A gyerekeknek is kívánnak kicsit kedveskedni, hiszen a Katica tanyáról kisállat-simogató és húsvéti játszóház érkezik, ha nem bírnák a sok vásárolgatást a lurkók. A vásár délig tart, így érdemes még ebéd előtt elintézni a teendőket.

 


A Rippl-Rónai Múzeum pedig reggel 10-től várja az érdeklődőket egy Húsvéti kézműves foglalkozással, mely során megismerkedhetnek a megyénkben jellemző húsvéti népszokásokkal, a jellegzetes tojás díszítő motívumokkal, de lesz levél nyomatos tojásmerítés, decoupage és csillámfestés is. Az ovisoktól egészen a kisiskolásokig mindenki megtalálja a megfelelő foglalkozásformát, így az ünnepi tojásdíszítést már szombaton le lehet tudni a Fő utca 10. szám alatt.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: