Beküldés

2018. 03. 20., kedd, 21:58

#budinülök - Összemértük tudásunkat egy 87 éves nénivel a Paint-ben!

​Sose kedveltük a Microsoft Paint programot, irritálóan bugyuta volt mindig is a kezelése, ráadásul sose azt csinálta, amit kértünk tőle, így nem csoda, hogy máig nem tudunk vele egyetlen egyenes vonalat sem húzni. Nem úgy mint ez a 87 éves néni.

Vannak 80 év felettiek, akik a kertben szorgoskodnak, mások az udvaron ordibálnak utánunk, hogy halkabban, megint mások pedig a galambokat etetik. Egyik csoportba se tartozik a 87 esztendős Concha Garcia Zaera, aki a szabadidejét inkább számítógépe előtt tölti, és azon se játszik, hanem alkot. Ráadásul nem is akármilyen műveket készít az idős hölgy, akinek gyermekei vették évekkel ezelőtt a számítógépet, hogy tudja velük tartani a kapcsolatot.

 

Nehéz elhinni, hogy tényleg csak Paintet használt...- Egyik évben a férjem megbetegedett, ezért mellette kellett, hogy maradjak – mesélte Zaera az El Mundo című lapnak. - Akkor fedeztem fel a Paint programot, és elkezdtem vele szórakozni. Először csak házacskát rajzoltam, aztán hegyeket, folyókat, majd lépésről lépésre haladva végül egyre szebb dolgokat alkottam. Nem nagyon volt egyébként képzelőerőm, a férjem által küldött képeslapokat használtam alapul.

 

Biztos pár perc alatt készült el...

A hölgy meg szokta osztani Facebookján alkotásait, ám egyik unokája bevezette az Instagram rejtelmeibe is, ahol mára már több mint 100 ezer ember figyeli munkáját nap, mint nap. A hölgy elmondása szerint nem nagyon érti a képei körülötti felhajtást, hiszen szerinte ezek egyszerű kis dolgok csupán.

Örülünk, hogy szerinte ez olyan egyszerű, mutatjuk mit alkottunk mi, amikor utánozni próbáltuk:

 

Íme a mi gyönyörű alkotásunk! Köröket vertünk a nénire!Ezek már viszont a hölgy művei:

 

 

Elképesztő... Amúgy szerintetek közülünk ki volt az a Picasso aki ezt rajzolta? 

Skacok, Fontos! Ha nem akartok lemaradni a híreinkről Facebookon, pipáljátok be a "Megjelenítés elsőként" funkciót!