2018. 03. 19., hétfő, 12:30

Emlékeztek még a tanárra, aki táblán tanította a Wordöt? Új számítógépeket kaptak diákjai a Microsofttól!

Futótűzként járta be a netet a hónap elején, hogy egy ghánai iskolában a táblán, krétával tanítják meg a diákoknak, miként kell használni a Microsoft Wordöt. Most lépett a hírre a cégóriás.

 

Vírusként terjedt a hír

Vannak olyan tanárok, akik panaszkodás helyett inkább megtalálják a megoldást a felmerülő problémákra. Ilyen volt Richard Appiah is, aki egy ghánai iskolában, számítógépek híján a terem tábláján, krétával felrajzolva mutatta be diákjainak, miként kell használni a világ legnépszerűbb szövegszerkesztő programját. A hírt annyira felkapták a világ vezető médiái, hogy már a Microsoft is felfigyelt az oktatóra, és most lépett is az ügyben.

 

 

Zsír új gépeket kaptak a Microsofttól

A tanár úr Facebookja alapján, a redmondi cégóriás egy tucatnyi számítógépet küldött az iskolának, valamint pontos leírásokat és könyveket mellékelt, hogy a fiatalok számára könnyebb legyen informatikai tudásuk elmélyítése, amelyet eddig tanáruk leleményességének köszönhetően ismerhettek csak meg.

 

 

Adományok és továbbképzés 

Nem csak a Microsoft lépett az ügyben, hanem a világ minden tájáról érkeztek adományok az iskola számára. Több laptop, projektor és iskolai kiegészítők érkeztek hozzájuk, amelyek segítségével már megfelelő lehet az oktatás színvonala a lurkók számára. Arról nem is beszélve, hogy Richard kiemelt helyet szerzett a Microsoftnál, hiszen hozzáférést kapott minden szakmai továbbképzési szolgáltatásukhoz, konferenciákra és oktatásokra hívják el, amelyeket természetesen a cég finanszíroz.

 

 

Jó ilyenekről hallani!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: