2018. 03. 09., Péntek, 18:00

Kaposvár útjai is megszenvedték a nagy hideget – Új kátyúkkal találkoztunk szerte a városban

Nem csak a lakosságot tépázta meg az elmúlt hetek csípős hideg és havas időjárása, hanem városunk útjait is.

A tavaszias időjárásnak köszönhetően szépen lassan eltűnik az utolsó fehér folt is Kaposvár utcáiról, ami viszont felfedi előttünk, hogy milyen károkat okozott a rendkívüli hideg. Az utakat rendesen megviselte a mínuszok armadája, lépten-nyomon találkozhatunk új kátyúkkal, amelyeket szinte már kerülgetni se tudunk autóinkkal.

Legújabb méretes találatunk az Anna utca és az Iskola köz kereszteződésben virít, amin nagyon nem is tudunk csodálkozni, hiszen ezen a részen jelentős a forgalom, ráadásul rendszeresen járnak a buszok is a szakaszon.

A Kaposrét soron sem jobb a helyzet, szabályosan darabokra tört az út szélén az aszfalt.

Rákérdeztünk a városházán is, hogy mi lesz az új kátyúk sorsa, lehet-e egyáltalán kezdeni velük valamit, amire kaptuk is rögtön a választ:

Naponta több tucat kátyút tömnek be Kaposváron a szakemberek. Az elmúlt időszak extrém hideg időjárása miatt több aszfaltrepedés is bekövetkezett, több helyen is kialakultak kisebb-nagyobb kátyúk. Egész télen – amikor az időjárás engedte – folyamatos volt a kátyúzás a városban, elsőként mindig a nagyobb forgalmú utakat foltozták be, a mellékútvonalakon ütemterv szerint haladnak a munkálatok. Jelenleg ideiglenes, hidegkátyúzást végez az önkormányzat, amint stabilan jó idő lesz, megkezdődik a végleges aszfaltjavítás is. Számos helyszínen dolgoznak a szakemberek. Várhatóan tavasz közepén, ha beköszönt az állandó jó idő, ismét elindul a Kátyúűző oldal, ahol bárki bejelentheti majd a kátyúkat, ezeknek a javítását pedig napokon belül elvégzik majd. Az okostelefonról is működő bejelentőoldalon térképen is nyomon követhető lesz, merre találhatóak javított, javítás alatt álló vagy javításra váró kátyúk.

A kátyúhelyzet tehát átmeneti, a szakemberek már ráfeküdtek a témára, és folyamatosan járják Kaposvárt, hogy befoltozhassák az úthibákat. Munkáikat segíthetitek, ha a Kaposvári Kátyúűzőn bejelentitek a talált úthibát, amelyeket a következő napokban már javítanak is.

Ti fedeztetek fel új kátyúkat a városban? Küldjétek el nekünk, csokorba gyűjtjük őket!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: