#Kisfröccs - Móka Presszó

2018. 03. 07., Szerda, 17:25

#Kisfröccs - Móka Presszó

Szeretitek a kiskocsmák hangulatát? Szeretnétek tudni milyen történeteket rejtenek a törzsvendégek által kikoptatott székek? Hogy miféle emlékeket őriznek a falakra aggatott képek és relikviák? Ugorjatok be velem egy kisfröccsre Kaposvár kiskocsmáiba, és sztorizgassunk el mellette kicsit! 

1966 rocktóber 27-én születtem a Skorpió jegyében, az egyedüli vendég vagyok itt akiről zenekart neveztek el, mégpedig a Scorpionst! Édesapám – akitől egyébként Inni is megtanultam – fedezte fel a presszót kutyasétáltatás közben, lejöttem, megtetszett és azóta itt vagyok minden egyes nap.

A sokatmondó intro gazdája Vámos Zoltán alias Csepi, aki ugyanazt jelenti a Móka Presszónak, mint Pali „papa” a Sasának. Nagyívű itteni pályafutásának kezdete egybeesik az egység 1998-as indulásával, ekkor döntött úgy Móni és Karcsi, hogy presszót nyitnak az Iskola köz házainak árnyékában, az egykori Delta Szövetkezet helyén.

Nálunk mindig is keveredtek a generációk - meséli Móni, a tulajdonos -, vannak fiatal és idősebb törzsvendégeink is. Régen persze többen jártak, még saját focikupánk is volt, évente kétszer rendeztük meg. Az első meccs a presszó előtti grundon zajlott népes szurkolótábor előtt.

Elestem a pályán, belement a labda a térdembe és bement a kapuba. Én rúgtam az első gólt!

- idézi fel Csepi Móka Presszós focikarrierje bravúros startját. 

Csepi nem csak az ivásban és a fociban jeleskedik, a fiatalabb generációt életvezetési tanácsokkal segíti a mindennapokban, innét ragadt rá a Csernus alias is. Egyik sokat hangoztatott bölcselete így hangzik:

Az Unicum gyógyszer és nem pia, forgalmazza Ladiszlai és Fia!   

 Jól esett a kisfröccs? 
Igyatok velem egyet máskor is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: