2018. 03. 06., kedd, 13:03

Ez lenne a megoldás? Jutalom jár a diákoknak, ha nem használják órán mobiljukat

Teljesen más megközelítésből próbálják meggyőzni a diákokat arról, hogy figyeljenek a tanórákon, ne pedig a telefonjukkal legyenek elfoglalva. Szerintünk működhet.

Talán nem is annyira meglepő, hogy az ötlet Észak-Európából származik, és a skandináv országok alkalmazták először, ám most az Egyesült Királyságba is betört a Hold elnevezésű applikáció, ami megoldást jelenthet az állandó tanár-diák háborúra, amely a folytonos telefonozás miatt robbant ki évekkel ezelőtt. 

 

 

20 perc inaktivitás után pontokhoz juthatunk!

Az alkalmazás, amely ingyenesen tölthető le minden iOS-t vagy Androidot futtató készülékre rendkívül egyszerű módon működik. Egy gyors regisztrációt követően az alkalmazás figyeli a mobilunk aktivitását, és ha 20 percen keresztül nem nyúlunk hozzá, és nem hozzuk működésbe a tanóra közben, jutalompontot érdemlünk.

 

 

Mire megyünk a pontokkal?

Szerencsére nem csak egy digitális eredményjelzőre kerülhetünk fel, ha minél több pontot gyűjtünk, de azért ennek köszönhetően csekkolhatjuk, hogy állnak az ismerőseink, ki meddig bírja a mobilja nélkül. Viszont nem csak ennyi, ennél jobbat is kitaláltak az app fejlesztői, hiszen megegyeztek egy rakás céggel, amely partnerségekből különböző szolgáltatásokhoz, vagy ajándékokhoz juthatnak a pontokat gyűjtő diákok. Olyan cégek vannak a partnerlistán jelenleg mint az Amazon, a Vue mobil, és a Caffee Nero, így akár engedményekre, ingyen popcornra, kávéra vagy mozijegyre is beválthatók az inaktivitásból származó pontok.

 

 

Gáz, hogy idáig fajult a világ

Ugyan maga a kezdeményezés szerintünk teljesen életképes, főleg úgy, ha a skandináv országok után már az Egyesült Királyságban is használják az alkalmazást, viszont elég sajnálatos, hogy odáig fajult a fiatalok telefon függősége, hogy már ajándékokat és engedményeket kell nekik adni csak azért, hogy letegyék a készülékeket. Viszont ha ez kell ahhoz, hogy a tanórákon figyeljenek, ezáltal pedig javuljon az oktatás minősége, akkor mindenképp megéri, és várjuk szeretettel Magyarországon is a megjelenést!

 

Mit gondoltok, megoldást jelenthet a diákok körében ez az applikáció?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: