2018. 03. 05., Hétfő, 14:18

Jön a videochat az Instagramba. Na de minek?

​Úgy tűnik, nem elégszik meg a Zuckerberg csapat azzal, ha csak Messengeren keresztül hívják fel egymást az emberek, ezért újabb alkalmazásba integrálják a hanghívás és videochat funkciót.

Több átalakuláson is átesett az utóbbi időben a legnépszerűbb képmegosztó alkalmazás az Instagram, ezekről korábban már beszámoltunk, ám a legújabb fejlemények még minket is megleptek. Ugyan korábban is vettek át funkciókat a lejtmenetbe kapcsolt Snapchattől, viszont azt, hogy a sárga alkalmazásban is jelenlévő opciót, a videó- és hanghívást miért építik most be az Instába is, nem értjük.

Ott van erre a Messenger

A Messengeren folyamatosan növekszik a hívások száma, amivel gyakran büszkélkedik is a Facebook, ezért kicsit furán is néztünk, amikor olyan hírekre bukkantunk, hogy mindezt most átveszi az Instagram is. Értjük, hogy minden olyan szolgáltatást lehetővé szeretnének tenni, amely a konkurens Snapchatben is megtalálható, viszont hívásokra már lehetőség van a Messengeren is. Az viszont a fejlesztők mellett szól, hogy sokan vannak olyanok, akik az Instát sokkal gyakrabban és aktívabban használják mint a Facebookot, ezért van benne ráció, hogy ők ráharapnak majd az új funkcióra.

Még gyerekcipőben jár

Ugyan a hívás lehetőséget még nem találják meg egy darabig a felhasználók a felületen, viszont néhány kíváncsi már felfedezte az erre mutató fájlokat az alkalmazás androidos adatállományai között, így valószínűleg hamarosan megkezdődik a tesztidőszak. Hogy miben lesz más Instagramon telefonálni mint Messengeren nem tudni, viszont a srácokat ismerve biztos előállnak valami csavarral, amivel rá tudják venni a felhasználókat, hogy a képmegosztón is telefonálgassanak. Kíváncsian várjuk!

Hogy érzitek, fogtok hívást indítani Instagramon?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: