Felvirradt egy új közösségi platform hajnala - Kihívója akadt az Instagramnak

2018. 03. 02., péntek, 09:00

Felvirradt egy új közösségi platform hajnala - Kihívója akadt az Instagramnak

Elképesztő sebességgel gyűjti az új felhasználókat a Vero elnevezésű közösségi portál, ami újnak ugyan nem mondható, hiszen 2015 óta létezik, a felhasználók viszont az elmúlt napokban fedezték fel maguknak.

Átlépte a bűvös 1 milliós letöltést a Vero nevű alkalmazás, ami nem is lenne olyan nagy szó, ha nem úgy tette volna mindezt, hogy egy nap alatt szerzett 500 ezer letöltést az App Storeban. Az alkalmazást három évvel ezelőtt hozta létre a libanoni miniszterelnök, Rafik Hariri fia, és úgy tűnik, most figyelt fel rá a világ.

 

 

Miről is van szó?

A Vero egy olyan közösségi oldal, amely könnyedén telepíthető Androidra vagy iOS-re, majd egy gyors regisztrációt követően máris a felhasználók között köszöntenek. A legfőbb ereje az oldalnak, hogy nagy felbontású képeket is posztolhatunk hírfolyamunkba, viszont ezen kívül szöveget, linkeket vagy különböző ajánlókat is megoszthatunk ismerőseinkkel. A Facebookal és Instagramal ellentétben, ebben nem található semmiféle algoritmus, amely rangsorolja a posztokat, azok fordított időrendben jelennek meg előttünk, amely úgy tűnik, nagyon bejön a használóknak.

 

 

Nagy különbségek. Vagy mégsem?

Nem az alkalmazás eszközeiben lehet találni különbségeket a Facebookal szemben, bár ugyan még gyerekcipőben jár, mégis sok benne a potenciál. A legtöbb felhasználó azt emelte ki pozitívumként, hogy semmiféle hirdetés nem jelenik meg az oldalon, hanem csak tényleg azokkal az emberekkel és ismerősökkel találkoznak, akik miatt közösségi platformot használnak. Egyébként az ötletgazda alap koncepciója is ez volt, hogy megunta a többi közösségi oldal zavaró hirdetéseit, ezért kitalált egy olyan, saját felületet, ahol sem most, sem a jövőben nincs lehetőség hirdetések elhelyezésére. Lehet, hogy ez lesz az igazi átütő ereje.

 

 

Volt egy kis gubanc

Amikor néhány nap alatt több százezren regisztráltak a hét elején a Verora, be is dőlt néhány órára, sem posztolni, sem regisztrálni nem lehetett. Az üzemeltetők nem voltak felkészülve ekkora rohamra, ezért a szervergépek fel is adták a harcot, használhatatlanná téve így a Verot. A csapat számlájára legyen írva, hogy nagyon gyorsan, néhány óra alatt kiküszöbölték a hibát, és gyorsan új szervergépekhez jutatták a platformot, hogy akadálymentesen lehessen használni a közösségi oldalak új csillagát.

 

Ki próbálja ki?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: