2018. 02. 19., hétfő, 20:00

#budinülök - Ezt eszik reggelire a világ egyik legegészségesebb országában

Új rovatot indítunk a korán kelők számára, hogy a reggeli készülődés közben, legyen mit olvasgatni és firtatni nálunk is! Pörgetünk majd mindenféle érdekességet a világ minden tájáról, legyen szó reggeliről, kávékról, furcsa szokásokról és mindenről, ami egy kis lendületet adhat a budiról való felkeléshez. Ez a #budinülök!

A Bloomberg tavaly a legegészségesebb országok listájában a 2. helyre tette Izlandot, amelyhez egyesek szerint nagy köze lehet a különleges reggelijüknek. Az izlandiak ugyanis nem érik be az egyszerű kávé-gabonapehely kombóval, ennél azért valamivel nagyobb hangsúlyt fektetnek a nap első étkezésére. Nem kell nagyon bonyolult dologra gondolni azért esetükben sem, viszont meg kell hagyni, egészségesebbnek tűnik annál, mint amit mi néha reggelente futva betolunk.

 

 

Az izlandi étrend legfontosabb része a skyr, ami a görög joghurthoz hasonló, tele van fehérjével, egészséges zsírokkal és nagyon kevés cukrot tartalmaz. Ezt reggelente granolával, dióval és csonthéjas gyümölcsökkel fogyasztják, párosítva némi pirítóssal és izlandi vajjal. Ezen kívül még egy kis tejszínt kennek és bogyós gyümölcsöket tesznek két szelet pönnukükur közé, amely egy rendkívül finom, kreppszerű péksütemény.

 

 

A szigetország egészséges reggelije eltelíti a fogyasztót, ráadásul mindezt cukor nélkül teszi, ami különösen jó hatással van szervezetünkre. Ezek mellett még elfér némi csukamájolaj is, ami feldobja a közérzetünket hála a D-vitaminnak, aminek még vérnyomáscsökkentő hatása is van.

 

Te is ilyen egészségesen reggeliztél?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: