2018. 02. 19., Hétfő, 14:05

Hallottátok már? Emelkedtek a taxi árak a városban!

Lassan két éve, hogy utoljára áremelésről hallottunk városi szinten, így meglepődve tapasztaltuk a hírt, miszerint február 16-tól, Kaposvár területén rengeteg utcában számolni kell egy plussz díjjal, ha taxiba ül az ember.

Az árak emelkedését nem kifejezetten egy-egy társaságnál fogjátok majd tapasztalni, hiszen városi szinten minden nagyobb taxis rábólintott a kiszabására. A városi fuvarok 700 forintos alapáron működnek továbbra is, ám a hosszabb/távolabbi fuvarok árát, a megnövekedett költségek (értsd.: online pénztárgép, 10 évnél fiatalabb autó, biztosítási díj, alkatrész árának növekedése) miatt emelték 800 forintra. 

A következő helyekre ezután 800 forintos áron fognak majd fuvarozni benneteket:

Cser - Donner

Míg eddig ezen városrészek bizonyos utcájától kellett csak többet fizetnünk, most már a hídon áthaladva minden helyre 800 forintért utazhatunk. 

A Virág utca 700 Ft marad, ám tőle kifelé a Rákóczi stadion és a Ford Szalon felé haladva nőnek a díjak. 

A Búzavirág és a Pipacs utcába is 800 Ft lesz ezentúl a fuvar díja. 

A Béla Király utcai sorompón áthaladva kell számítani még az árak növekedésére. 

Több társaságnál jelenleg is más díjak vannak érvényben. Míg az egyik például a donnerbe 800 forintért visz el, van olyan, aki 900 forintért teszi mindezt ugyan oda, ezért érdemes érdeklődni a sofőrtől, hogy a megegyezett alapdíjakkal ellentétben, milyen árakkal is működnek február 16 óta. 

Na, marad a séta?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: