2018. 02. 14., szerda, 13:28

Az megvan, hogy a balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese nyerte a hazai Bocuse d'Or döntőjét?

Pohner Ádám hónapokig készült a versenyre és a Facebookon kérte, hogy kiváló hazai alapanyagokat ajánljanak neki. Úgy tűnik a sok munka meghozta gyümölcsét.

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban. 

 

 

Pohner Ádám és segédje, Csillag Richárd mellett öt séf, Elek Richárd (Fausto’s Ristorante), Garai Ádám (Olimpia Étterem), Haraszti Zsolt (Alabárdos Étterem), Veres István (Babel Budapest) és Volenter István (67 Étterem és Bistro) versengett a rangos díjért. Pontosan 5 óra és 35 perc alatt kellett elkészíteniük egy vegetáriánus és egy hústálat. A hat döntős közül végül Pohner kapta a legtöbb pontot a konyhai és a kóstoló zsűritől, amelyben  összesen 24 séf foglalt helyet, köztük a két évvel ezelőtti európai döntő győztese, Széll Tamás is, aki Torinóban a zsűri elnöke lesz.

 

 

Csapody Balázs, a Kistücsök étterem vezetője szerint Pohner hónapokig egy speciális konyhában készült a versenyre. A balatonszemesi  séfhelyettes két éve második lett a hazai döntőn, de ha lehet, idén még tudatosabban készült a versenyre, egy ízben például Facebookos ismerőseit kérte arra, hogy ajánljanak neki olyan hazai alapanyagokat, amiket felhasználhatna a versenyen.

 

Mi innen is gratulálunk és szurkolunk, hogy ilyen jól sikerüljön a júniusi döntő is!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: