2018. 02. 05., hétfő, 15:56

Sosem gondolnátok hol juthattok hozzá Kaposváron a kopaszság ellenszeréhez!

Érdekes tanulmányt hoztak össze Japán tudósok, melyből kiindulva találtak egy ellenszert a kopaszság ellen, ráadásul olyat, amelyhez Kaposváron is könnyedén hozzá tudunk jutni!

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, tényleg úgy tűnik, hogy a McDonald's éttermekben kapható sült krumpli lehet a kopaszság ellenszere, a hajhagymák megmentője. Nem azt mondjuk, hogy mostantól a kopaszodás ellen küzdőknek napi 5 óriás krumplit kellene betolniuk hajuk újranövesztéséhez, de lehet, hogy van abban valami, amit a felkelő nap országában állítanak.

 

 

Mekis krumpli mint csodaszer?

Jundzsi Fukuda, a Jokohamai Nemzeti Egyetem professzora jutott arra a következtetésre, hogy a hajhagyma-csírák tömeges termelődéséhez egy dimetil-polisziloxán nevezetű anyag segített hozzá. Azt gondolnánk, hogy ilyen bonyolult összetevőkkel csak az Agymenőkben dobálóznak, az igazság viszont az, hogy a kaposvári McDonaldsban is akad belőle bőven.

 

 

A kulcs az E 900!

A csodaszer az E 900 kódnévvel fémjelzett vegyszer, ami a Mekiben a sütőolaj habzását hivatott megakadályozni, ezáltal pedig az ott kapható sült krumpli egyik összetevője. A módszert egereken már kipróbálták és teljesen hatásos, a tudósok szerint pedig a módszer bár nagyon egyszerűnek tűnik, ez a technika majd forradalmasíthatja a hajnövekedés-regeneráló terápiákat. Úgy legyen!

 

Ki kér egy adag sült krumplit?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: