2018. 01. 22., Hétfő, 16:22

A sláger idén is a csupasztorta - Kaposvári esküvői torta trendek

Kicsit több mint egy hete a 2018-as esküvői trendek nyomába eredtünk, a szemfülesebb olvasók észrevehették, hogy akkor a torták kimaradtak a szórásból. Ennek pótlására a Slendy Pékség dolgozóival ültünk le, hogy bemutassuk az idei Esküvői torta trendeket. 

A TORTA

A vintage stílusú darabok még mindig kelendőek, de az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, a csupasztorta vezeti toronymagasan a rendelési listát. Ezt a fajtát többféle kivitelben kedvelik a párok, kerek és négyzetes formában, a krémet elkenve az oldalán vagy mindössze a piskóták között. 

Ha kicsit személyesebb tortára vágynátok, akkor a sziluettes darabok tökéletes választás lehet számotokra, hiszen az efféle menyasszonyi torták történetet mesélnek el. Emeletenként mutatnak meg egy jelenetet az életetekből, az alsó szinten a gyerekkorotok, azt követően a megismerkedést, majd az eljegyzést, és végül a házasságot. 

Színek

Az idei évben háttérbe szorulnak a sötét és mély színek, kizárólag a pasztell árnyalatok hódítanak. Halvány vagy ezüst színekkel megspékelve, vagy az úgynevezett ombre technikával gyönyörű tortákat lehet készíteni, de 2018-ban az egyszínű darabokkal sem lőhettek mellé. 

 

Díszítés

A túldíszített tortáktól búcsút kell vennünk idén, helyüket átveszi a letisztult, minimalista design. Egy-egy nagyobb virág kerül csak az egész tortára vagy egy felirat (Mr. & Mrs., Love Forever), a vintage darabok esetében pedig cukorfátyol. 

 

Ízvilág

Ha a pár kedveli a marcipánt, egy gyönyörű bevont tortát a nyerő, ilyenkor nem egyféle ízű lesz az alkotás, hanem ahány szint, annyi eltérő íz. Akkor se keseregjetek, ha nem szeretitek a marcipánt, ebben az esetben tökéletes választás lehet a csupasztorta. 

Hódítanak a cukormentes torták!

10-ből 8-an már cukormentes tortát rendelnek, a Slendy dolgozói elmondták nekünk, gyakori eljárás hogy tej, tojás és cukor használata nélkül készítik a tortákat. Ha a meghívottak között van aki laktóz vagy gluténérzékeny, akkor szokás egy külön tortát vagy süteményeket csináltatni. 

 

Méret

A torta mérete létszámfüggő, egy 50-100 fős esküvőre, 50-100 szeletes menyasszonyi tortát rendelnek, ami emeletekben 3-4-et jelent. 

+1  - Divatba jön a vőlegénytorta!

Ahogy a menyasszonynak, úgy a vőlegénynek is divat lett tortát készíttetni. Általában a férfi egy extrémebb hobbiját tükrözi a torta, ami ugyan kicsi, de annál különlegesebb, például rögbi labda, autókerék vagy fényképezőgép alakú. 

Reméljük tudtunk segíteni nektek a torta kiválasztásában, ha további kérdésetek lenne vagy a Slendy Pékség-gel szeretnétek csináltatni az esküvői tortátokat, ezeken az elérhetőségeken keressétek őket:

Telefonszám: 06304430464

Email: torta@slendypekseg.hu

Facebook: https://www.facebook.com/SlendyPekseg/

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: