2018. 01. 17., szerda, 13:05

Megsimogatnál egy farkast vagy ormányosmedvét rács nélkül? - Akkor irány az új Pécs közeli állatkert!

Pécsvárad mellett, Erdősmecskén április elsején 150 állattal nyit a RepZootic magánállatkert. A tulajdonos egy belga-flamand házaspár, akik Belgiumból telepítették át állatkertjüket a 2 hektáros területre.

Farkasok, rókák, mongúzok, ormányosmedvék, nyestek, madarak és hüllők – egyebek mellett ezzel a kínálattal nyit a első baranyai magánállatkert, amely a napokban kapta meg az engedélyt. Itt nem lesznek elefántok és oroszlánok, a házaspár olyan állatkertet fog létrehozni, ahol

 

a látogatók minden állatot megsimogathatnak, a gyerekek pedig játszhatnak is velük, nem csak a rácsokon át nézegethetik.

Sharon Oplinus (24) és férje, Guy Degrande (33) az észak-belgiumi Roeselare-ból költöztek a 400 lelkes Erdősmecskére, amit a kedvező ingatlanárak miatt választottak ki. Belgiumban nem találtak megfizethető helyet, ezért választották Magyarországot. 

 

 

Guy és Sharon, amikor rászánták magukat a külföldi kalandra, egy szót sem tudtak magyarul, de ez nem is zavarta őket. Az állatkert honlapja és a facebook oldala egyelőre csak angolul és flamandul olvasható.

 

RepZootic facebook oldal

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: