2018. 01. 09., kedd, 15:27

Ezekre a sorozatokra pöröghetünk rá 2018-ban

Elképesztő szárnyalásba kezdtek az utóbbi időben a sorozatok, szinte nem volt olyan hónap, amikor ne jelentkezett volna be egy új a nézők kegyeiért. Tavaly már közel 400 cím közül válogathattunk, és ez a lista idén is csak bővülni fog, mutatjuk is, hogy melyektől várjuk a legtöbbet.

Black Lighting – Január 16.

Jövő héten tovább bővül a DC Comics televíziós listája, a Zöld Íjász, a Flash, a Supergirl és a Holnap Legendái közé társul most be a hazánkban kevésbé ismert hős, a Fekete Villám. Jefferson Pierce képes kontrollálni az elektromosságot, így száll szembe újra, éjszakai igazságosztóként a bűnözéssel, amelynek köszönhetően ő és családja is a helyi bandák célkeresztjébe kerülnek. Ugyan az előzetesek szerint még nem teljesen meggyőző a villámszóró története, viszont a CW történetvezetései eddig minden alkalommal levettek minket a lábunkról, így nem féltjük az újabb igazságosztót a népszerűtlenségtől.

 

 

The Alienist – Január 22.

Egy sorozatgyilkos nyomába eredünk dr. Kreizler László bűnügyi pszichológus oldalán, aki társaival a 19. században nyomoz. A rejtélyes rém egyre brutálisabban szedi sorra áldozatait, akik általában fiatal gyermekek vagy prostituáltak. A rendőrség és a nyomozók már egymásra mutogatnak a sikertelen kutatások következtében, a közvélemény pedig egyre inkább aggódik, hogy ki lesz a mészáros következő áldozata.

 

 

Altered Carbon – Február 2.

A Netflix sorozatai iránt rajongók februárban ismét örülhetnek, hiszen újabb zászlóshajó érkezik az amúgy sem kicsi kínálatba. A Richard Morgan regényéből készült adaptáció egészen a 2300-as évek végéig repít bennünket, ahol a halál már nem fenyegeti a világ gazdagabbik rétegét. A tudatokat digitálisan tárolják, így ha valaki elhunyna, csak egy új testbe töltik fel lényüket, és máris újra az élők között köszöntik. Erre a sorsa jut a katona Takeshi Kovacs is, aki egy rendőr bőrében kap új lehetőséget, amelynek köszönhetően van esélye kideríteni, ki gyilkolta meg a világ leggazdagabb emberét, Laurens Bancroftot. A lenyűgöző látványvilággal érkező sorozattól tényleg sokat várunk, az év egyik legnagyobb dobbantása is lehet az Altered Carbon!

 

 

Instict – Március 11.

Aki bírta a magyar csatornákon még mindig futó Richard Castle történetét, az valószínűleg az Instictel is jól ki fog jönni. Ugyan a Castle már sajnos befejeződött, de úgy tűnik méltó utódra lelt, mégpedig egy olyan CIA ügynök személyében, aki ugyan már kiszállt a bűnüldözésből, és krimi íróként és tanárként keresi a kenyerét, most mégis újra a bűnözők után kell indulnia. Mindezt pedig egy csinos New Yorki nyomozóhölgy oldalán teszi, akivel az elején ugyan gyakran összerúgják a port, később azonban már egész jól kijönnek egymással (egész jól, na persze). Az előzetesek alapján a páros közötti dinamika működik, így nem aggódunk, úgy tűnik a Castle méltó utódra lelt.

 

Siren – Március 29.

Úgy tűnik a bohócok gonosz lényekké avanzsálása után, a cuki kis hableányokon a sor, hogy megmutassák ijesztő orcájukat is. A Sirén egy kisvárosba, Bristol Coveba kalauzol el bennünket, amely a legendák szerint régen a rejtélyes lények búvóhelye volt, azonban ezt mindenki csak egy érdekes kis semmitmondó történetnek tartja, egészen addig, míg fel nem bukkan egy ismeretlen, új lány. Két tengerbiológus figyelmét felkelti a fura szerzet, aki ugyan úgy jár-kel az emberek között mintha mindig is közöttük élt volna, azonban hamar kiderül, a vízi lények közül származik. A szirének pedig nem azok a kedves lények, mint azt a mesékből már megismerhettük, és a vérengzés megkezdődik a városkában. A horror vonalat erősíteni kívánó Siren a rettegni vágyók számára igazi csemegének ígérkezik.

 

Marvel’s Cloak & Dagger – még ismeretlen

A Marvelnél sem adták még fel a sorozatok gyártását, ennek újabb ékes példája lesz a jelenleg még ismeretlen megjelenési dátummal, de 2018-ra beharangozott Cloak & Dagger. A két, nem túl ismert karakter eredettörténetét bemutató új alkotás az előzetes információk szerint inkább a dráma kategóriába fog tartozni még úgy is, ha végül is szuperhősökről, legalábbis szuper erejükkel ismerkedő párosról szól majd a történet. A két címszereplő az első képsorok szerint remekül kiegészíti egymást, így bizakodva várjuk, a Marvel mit hoz ki a két ismeretlen arcból.

 

Titans – még ismeretlen

Ugyan elég keveset tudunk jelenleg a DC másik új sorozatáról a Titansról, a képek már elég árulkodóak lehetnek a rajongók számára. Aki ismeri a DC univerzumát az tudja, hogy a Titans egy csapatnév, így a DC legújabb sorozatában egy egész szuperhős galerivel leszünk ellátva, amelynek vezetését Batman társa, Robin vállalta magára, és amelyben olyan hősök harcolnak még a gonosz ellen mint Raven, Beast Boy, és Starfire, ám mellékszereplőkből se lesz hiány, találkozhatunk például Hawk és Dove párosával is. A sorozatban rengeteg a potenciál, remegve várjuk az első előzetest is, kiváncsivá tesz minket a szuperhősök legfiatalabb csapata.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: