2018. 01. 02., Kedd, 15:22

Black Panther, Tomb Raider, Avengers – Ezek várnak ránk idén a moziban

Nincs megállás 2018-ban sem a mozikban, bitang erős filmlistával találjuk magunkat szembe az év első felében. Összeszedtük nektek, mely filmeket várunk a legjobban, és a sort listát látva biztos, hogy nem kevés időt fogunk tölteni idén is a filmvásznak előtt.

Black Panther – Február 16.

A Marvel hozza meg a szuperhős filmek idei armadájának első darabját, egyből az év második hónapjában érkezik a Polgárháborúból már megismert Fekete Párduc. Wakanda új királya, T’Challa (Chadwick Boseman) hazatér, hogy szembenézzen az új kihívásokkal, amelyek szülőföldjét veszélyeztetik. A legnagyobb ellenségét ezúttal a Creed moziból már megismert Michael B. Jordan alakítja majd, aki szintén birtokában van egy Párduc felszerelésnek, ami az első előzetesek szerint nagyon menő összecsapásokat ígér.

Annihilation – Február 23.

Sokan az év sci-fijének harangozták be a Déli Végek című regénytrilógia első részének feldolgozását, amire minden esély meg is van, hiszen a nagy sikerű Ex Machina rendezője, Alex Garland felel a filmért, amelyben olyan sztárok sorakoznak fel mint Natalie Portman, Tessa Thompson és Oscar Isaac. A történet egy biológusról szól, akinek férje eltűnik az X Térségben, amelyet egy rendkívül veszélyes és titokzatos helyszínként tartanak számon. Főhősünk elhatározza, hogy megkeresi párját, ezért egy kis csapattal behatol a körzetbe, ahol hihetetlen dolgok várnak rájuk.

Red Sparrow – Március 2.

Napjaink egyik legkeresettebb női színésznője Jennifer Lawrence ezúttal a világ egyik legjobb orosz kémének, Dominika Jegorova bőrébe bújik. Legújabb megbízásában egy magas rangú CIA ügynökből kell kiszednie információkat, ám ehhez nem elég csak az eszére hagyatkoznia, el is kell őt csábítania. Az Éhezők viadalát is rendező Francis Lawrence lebilincselő akciófilmje igazi kémfilmnek ígérkezik, csak ezúttal orosz szemszögből.

Tomb Raider – Március 16.

Azt hittük, el se tudnánk képzelni mást Lara Croft szerepében Angelina Jolie-n kívül, ám az első képsorokat látva már elbizonytalanodtunk szilárd elhatározásunkban. Az Oscar-díjas Alicia Vikander felülmúlta elvárásainkat, és megtestesíti mindazt, amiért anno annyira ráfolytunk a Tomb Raider filmekre. Reméljük a film is kerek egész lesz, és még pár alkalommal ismét láthatjuk majd Vikandert Lara Croftként.

Pacific Rim Uprising – Március 23.

Ugyan az óriás robotok és a gigantikus szörnyek városaprítós ökölcsatája a mi szívünket gyorsan elnyerte, a kritikusok és a nézők azért nem voltak annyira oda érte. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem szegte az alkotók kedvét, és felélesztik a rozsdás robikat, hogy újra szembenézzenek a világunkat fenyegető szörnyekkel. Ráadásul nem is akármilyen szereplővel erősítették meg az emberek csapatát, a Star Warsból megismert John Boyega lett a Pacific Rim húzóneve.

Ready Player One – Március 30.

Ernest Cline tollából pattant ki a regény, amely óriási siker volt a tengerentúlon, nem csoda hát, ha Steven Spielberg felfigyelt rá, és a megfilmesítéséhez látott. Ez a név talán már elég ahhoz, hogy felkeltse érdeklődésünk a filmről, amely 2044-ben játszódik, és ahol az emberek a VR világában, az Oasisban töltik mindennapjaik nagy részét. Ebbe a világba csöppen bele Wade (Tye Sherdian), ahol tényleg minden lehetséges. Tessék felkészülni arra, hogy a vásznon tényleg bárki és bármi feltűnhet, lehet az akár Freddy Krueger, a Batmobil, Joker, Gandalf vagy King Kong!

The New Mutant – Április 13.

Ugyan egy újabb korszak lezárult kedvenc mutánsainknál, eljött az ideje egy újabb csapat megismerésére. Nem csak a szereplők lesznek ismeretlenek, hanem maga a stílus is, hiszen úgy tűnik szakítanak az akció vonallal, és Josh Boone filmje a horror kategóriát célozza meg, az első előzetes alapján teljesen jól. Mégi mi más is lehetne jobb helyszín egy ilyen film számára, mint egy mutánsoktól nyüzsgő elmegyógyintézet?

Avengers: Infinity War – Május 4.

A szuperhős filmek fanjainak leginkább várt darabja egy 10 éves korszakot hivatott lezárni, ahol a már jól ismert szereplők mint a Vasember, Thor, Amerika Kapitány és Hulk bármelyike fűbe haraphat, legalábbis a kritikusok szerint. Thanos felbukkanásával erre minden esély megvan, hiszen a Marvel univerzum legnagyobb gonoszával néz szembe a Bosszúállók még sosem látott méretű csapata. Tűkön ülve várjuk!

Solo: A Star Wars Story – Május 25.

Az egyik legnagyobb rajongóbázissal rendelkező Star Wars hős, Han Solo is végre saját filmet kap, természetesen egy korábbi, mondhatni eredet sztoriról van szó. Sokat még nem tudni a történetről, annyi biztos, hogy igazi alvilági csillagközi üzelmekről lesz szó, amelyben a kedvencünket ezúttal Alden Ehrenreich fogja játszani.

Deadpool 2. – Június 1.

Ryan Reynolds nagyot dobbantott a szabad szájú mutáns eredettörténetével, mind a kritikusok, mind pedig a rajongók tárt karokkal fogadták a végre értelmes, 18-as besorolású alkotást. Nem volt kérdéses, hogy a vörös csuhás folytatást fog kapni, amire már szerencsére nem is kell sokat várni, a nyár első napján már visszakapjuk kedvenc mutánsunkat.

Jurassic World: Fallen Kingdom – Június 22.

A Jurassic Park újragondolása nem aratott osztatlan sikert, nem úgy mint elődjei, azonban így is megfogta néhányak fantáziáját, így úgy tűnik, megéri újra felépíteni a dínók világát. Főhősünk szerepében szerencsére továbbra is maradt Chris Pratt, aki az előző film legjobb karaktere volt, és a nemrégiben kijött első előzetes szerint, még az első résznél is nagyobb pusztításra lehet számítani. Mi mást is várhatnánk egy dínók által uralt szigettől?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: