13 elképesztő újévi szokás a nagyvilágból, amihez képest a lencseevés kismiska!

2017. 12. 27., szerda, 10:07

13 elképesztő újévi szokás a nagyvilágból, amihez képest a lencseevés kismiska!

Szilveszterkor és újévkor egy kicsit mindenki babonás lesz, ilyenkor jönnek a furcsábbnál furcsább fogadalmak és szokások. Mi a malacsülttel és egy kis lencsével adunk esélyt a jószerencsének, de nézzünk szét a világban, mások ezt hogy csinálják.

Dániában a nem használt tányérokat december 31-ig összegyűjtik, majd az ajtóhoz csapkodják azokat. Nem valami gazdaságos, de legalább az egész évben felgyülemlett feszültség levezetésére (is) tökéletes lehet.

 

 

Spanyolországban, ha éjfélig be tudsz tömni a szádba 12 szőlőszemet, megcsináltad a szerencsédet a következő évre.

 

 

Egyes dél-amerikai országokban színes alsóneműket hordanak aszerint, hogy miyen sorsot választanak maguknak: a vörös szerelmet jelent, az arany gazdagságot, a fehér békét.

A vonalkódosról nem szól a fáma.

 

 

Egy apró perui faluban minden december végén a lakók ökölharcot vívnak egymással, aztán tiszta lappal kezdik meg az új évet. Streetfight felsőfokon, ám otthoni kipróbálásra nem ajánlott!

 

 

Puerto Rico egyes vidékein egy-egy vödör vizet hajítanak ki az ablakon annak érdekében, hogy elűzzék a gonosz szellemeket. Arra sétálni ilyenkor életveszély!

 

 

Bolíviában pénzérméket sütnek a sütikbe, aki megtalálja, szerencsés lesz az új évben. Ilyenkor jó lehet ott fogorvosként dolgozni!

 

 

Kolumbiában egész nap magukkal cipelik az emberek a bőröndjeiket annak reményében, hogy a következő évben sokat utaznak majd.

 

 

Chilében az emberek elhunyt családtagjaik közelében éjszakáznak a temetőkben. Elég bizarr.

 

 

Írországban kenyeret vágnak a falhoz, hogy elűzzék a rossz szellemeket. 

 

 

Dél-Amerika egyes területein bútorokat dobnak ki az ablakon. A lomizás paradicsoma!

 

 

Szibériában jeges tóba ugrálnak az emberek farönkökkel. Tuskó Lady tuti benevezne egy körre.

 

 

Skóciában annak a vendégnek aki az új évben először átlépi az otthon küszöbét, ajándékot kell adnia a jó szerencse szavatolására. 

 

 

Észtországban az emberek újévkor hét alkalommal étkeznek, hogy a következő évük bőségben teljen.

 

 

Vannak itt hülyeségek dögivel, de őszintén, tegye fel a kezét az, aki nem eszik egy kis lencsét újév napján, mert ez a szokás. Naugye!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: