2017. 12. 26., Kedd, 15:33

Míg nálunk halászlé, Dél - Afrikában kukacok kerülnek az ünnepi asztalra - Mutatjuk a legbizarrabb karácsonyi szokásokat a világon

Így a vége felé közeledve az ünnepnek, gondoltuk bepillantunk más országok furcsa karácsonyi szokásaiba. Felejtsétek el a mikulássapkát, a bejglit és a girlandot, mert ezekben az országokban sokkal abszurdabb szokásokkal ünneplik a karácsonyi időszakot! Kapaszkodjatok meg, mert ez meredek lesz!

Dél-Afrika

Te mit szólnál hozzá, ha halászlé helyett kukacok kerülnének az ünnepi asztalra? Igen, jól olvastad, a gyengébb gyomrú vendégek biztos kétségbeesnének egy dél-afrikai karácsonyi vacsorán, itt ugyanis bepanírozott és olajon kisütött hernyókat tálalnak fel szenteste!

 

Katalónia

Hallottál már Caganerről? Ő az a guggoló férfi figura a katalánoknál, akit örömmel ábrázolnak a meghitt betlehemi jászol jelenetnél. Oké, ez még nem is hangzana annyira bizarrul, azonban a hagyomány szerint, a nadrágját letolt pasi éppen a nagy dolgát végzi a kisded Jézus közelében! Ez a fura alak szimbolizálja a bőséges termést, aki jó szerencsét hoz az embereknek.

 

Japán

A japán lakosoknak nem kell sokat törniük a fejüket a karácsonyi menün, ugyanis egy 1974-es karácsonyi reklám óta a családok KFC falatokat tesznek ki az ünnepi asztalra.

 

Németország

Régi hagyomány a németeknél, hogy egy kovászos uborkát rejtenek el a karácsonyfa ágai közt. Az a kisgyerek, aki elsőként találja meg az eldugott ubit, azonnal meglepetést kap!

 

Ukrajna

Felejtsd el a tündöklő gömböket és a csillámló girlandokat a karácsonyfán! Ukrajnában egészen mással díszítik fel a fát szenteste: pók figurákkal és pókhálós mintájú füzérekkel borítják be a fenyőt.

 

Izland

Az északi szigetországban karácsony előtt felizzik a shopping láz, ugyanis mindenki Yula macskától retteg, aki Izland hófedte csúcsai közt bujkál. Úgy tartják, hogy aki nem szerez be valamilyen új ruhát Szenteste előtt, azt az ünnepek alatt felfalja a titokzatos szörnyeteg!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: