2017. 12. 16., Szombat, 10:56

Sose fogod kitalálni minek a Nemzetközi napja van ma!

Mi az a dolog, amit szinte minden gyerek és felnőtt imád? Amit bárhol, bármikor szívesen magadhoz vennél? Ami jobb, ha nem is kerül a közeledbe nagy mennyiségben, mert garantált lelkiismeretfurdalás és hasfájás a vége? És ami felolvasztva a legunalmasabb alapanyagból is szuperdesszertet varázsol? Hogy választ kapjunk a feltett kérdésekre, először tegyünk egy rövid történelmi kitérőt, hiszen a mai nap a Csokival Bevont Bármi nemzetközi napja! :)

A csoki története

A csokoládé története Közép-Amerikából indult, a csokiból készült erjesztett italok készítése pedig egészen időszámításunk előtt 1900-ig nyúlik vissza. Az aztékok úgy tartották, hogy a kakaó magok Quetzalcoatl, a bölcsesség istenének ajándékai. Ezekben az időkben a magok olyan értékkel bírtak, hogy fizetőeszközként használták őket. A csokoládé a 16. század tengerentúli felfedezőútjai során került Európába, és a hozzáadott cukor segítségével vált Európa-szerte népszerű édességgé. Előbb az uralkodó osztály kiváltságai közé tartozott a csokoládé fogyasztás, de gyorsan elterjedt a köznép körében is.

Hogy ünnepeljük a Csokival Bevont Bármi napját?

Ha minket kérdeztek és igazán nagy jampik akartok lenni, beszereztek egy csokiszökőkutat és belemártogattok mindenfélét amit csak otthon találtok, hiszen amin csoki van, az rossz nem lehet!

Viszont ha már eluralkodott rajtatok az ünnepi hangulat és valami karácsonyi finomságban gondolkodtok, készítsetek szaloncukrot! A Recept videók egy remek kis videóban mutatja meg hogy kell:

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: