2017. 12. 12., kedd, 16:01

Adj vért Karácsonyra!

„Ajándékozzon vért, és tegye szebbé három rászoruló karácsonyát!” Ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. Az ünnepek előtt közel mint 400 helyszínen lesz lehetőség segíteni. Minden véradó ajándék szaloncukorcsomagot kap.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat, hogy az ünnepek előtt feltöltsék a készleteket. December 24. és 26. között ugyanis nem lesz lehetőség véradásra, vérre azonban az ünnepek alatt is szükség lehet az életmentő műtétekhez. December 12. és 23. között összesen 398 helyszínen lesz lehetőség segíteni, de az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is várják a véradókat.

A két szervezet arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, hogy vegyen részt az országszerte szervezett véradóeseményeken és bíztassa véradásra barátait, családtagjait is. December 13. és 23. között mindenki, aki vért ad egy csomag szaloncukrot kap az OVSZ jóvoltából.

A pontos véradóhelyszínek és időpontok a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon és az ingyenesen letölthető Véradás-Vöröskereszt applikáción keresztül érhetőek el. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: