2017. 11. 10., Péntek, 11:54

Nem tudtuk mire vártunk! - A Pokémon Go után érkezik a Harry Potter GO

A tavalyi nyár egyik legnagyobb őrülete kétségkívül a Pokémon Go nevű mobiljáték volt, ami hamar végigtarolt a világon, és egyben meg is osztotta a játékosokat. A kiterjesztett valóságon (AR) alapuló programot valószínűleg már senkinek nem kell bemutatnunk, és amellett, hogy az utóbbi idők egyik legjobb pokémonos játéka, egyben a széles közönséggel is megismertette az AR-ben rejlő lehetőségeket.

Ugyan a Niantic mobiljátéka körüli zsongás lecsengett, abban biztosak lehetünk, hogy a jövőben egyre több AR-játék fog jönni, hiszen az idei év egyik nagy trendjéről van szó, amibe egyaránt fektet be a Facebook, az Apple és a Microsoft is.

Itt is van a következő nagy dobásnak ígérkező kaland: a Warner Bros. Interactive a zsebszörnyes játékot fejlesztő Niantic-kal közösen dolgozik egy olyan mobiljátékon, ami a Harry Potter-univerzumban játszódik. Ugyan a programról eddig is pletykáltak, most hivatalosan is megerősítették, és azt is elárulták, hogy jövőre jelenik meg.

A Harry Potter: Wizards Unite ahogyan a Pokémon Go is, a kiterjesztett valóságot használja fel arra a célra, hogy a fizikai és a digitális világ rétegeinek keverésével keltsen életre fantasztikus szörnyeket, valós térképeken és lokációkon alapulva.

Eddig annyit tudni róla, hogy a játékosok varázslatokat idézhetnek, nyersanyagokat gyűjthetnek majd, és csapatokba verődve mérkőzhetnek meg a könyvekből ismert mágikus bestiák ellen.

Pontos megjelenési dátumot még nem jelentett be a cég, de biztosak vagyunk benne, hogy az elkövetkező hónapokban még több információmorzsát megoszt majd velünk a Warner Bros.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: