Beküldés

2017. 11. 06., hétfő, 10:19

A 74nullanulla kaposvári libalakoma ajánlója

A 74nullanulla kaposvári libalakoma ajánlója

"Aki Márton napon libát eszik, egész évben nem éhezik" - tartja a mondás, és mi nem szeretnénk hogy bármelyikőtöknek éhezni kelljen az újévig, így összedobtunk nektek egy libalakoma ajánlót, hogy könnyebben tudjatok választani, ha libázni készültök.

La Pergola Étterem és Pizzéria

Időpont: November 06-12. 

Leves: 

  • Liba erőleves, libatepertős zsemlegombóccal 890 Ft

Meleg előétel: 

  • Aszalt szilvás liba rolád körte pürével, vörös tuillel (aszalt szilvával, körte pürével töltve) 1.090 Ft

Főétel: 

  • Tejszínes-fűszeres libás tagliette 1.990 Ft
  • Ropogósra sült toscan libacomb gánicával, körtés párolt káposztával 2.950 Ft

Desszert:

  •  Pergola parádé 890 Ft

 

​További információ itt!


 

Corner Pub & Restaurant

Időpont: November 9-től 19- ig

Az első élményed a libákkal:

  • Mernyei zöldséges ludaskása 1.290 Ft

  • Toponári libabecsinált 1.050 Ft

  • Libaragu leves pecsenye kacsamájjal 1.090 Ft

  • Libamáj szeletek grillezve pirított fokhagymával, tepertőkrémes bagett szeletekkel 2.990 Ft

  • Libatepertő zsírjában feladva primőr zöldségekkel 1.290 Ft

  • Kemencés libamájrizottó 2.290 Ft

 

Háromszor veri ezt kenden Ludas Matyi...

  • Liba és kacsacomb duettje habzóboros káposztával, parasztos tócsnival 3.490 Ft

  • Naranccsal és kakukkfűvel parfűmált libamáj szeletek vörösboros almakompóttal és burgonyapürével 3.490 Ft

  • Újboros aszalt szilvaágyon konfitált libamell túrós lapcsánkával 3.490 Ft

  • Ropogós libacomb párolt káposztával, hagymás törtburgonyával 2.990 Ft

  • Libamájszeletek roston sütve, karamellizált alma és körte ölelésében, ribizli tükrön, burgonyafánkkal 3.490 Ft

  • Libator: töltött libanyak,ropogós libatepertő,-és libacomb,pásztorlibamell körítve Lyoni hagymával,lencsepürével és rakott tejszínes burgonyával 3.190 Ft/fő

  • Corner libalakoma: rosé libamell, ropogós libacomb, ludaskása, libamáj grillezve, vöröskáposzta, hagymás törtburgonya 3.890 Ft/fő

  • Mártonnapi szárnyasparádé: konfitált kacsamell, pirosra sült ropogós kacsaszárnytő, zöld vesszők közt sült tanyasi hízott kacsa mája, buzsáki libacomb újboros káposztával és burgonyafánkkal 3.890 Ft/fő

Édes kis libáink:

  • Mártonnapi desszertkompozíció 1.190 Ft

  • Kandírozott aszaltszilva és sütőtök alapon szunnyadó házi kevert kocka 1.090 Ft

  • Házi lúdlábtorta 1.090 Ft

​További információ itt!


 

Turul Étterem

Időpont: November 10-19.

 

Többféle ínycsiklandó liba ételkülönlegesség, hozzá illő borokkal. 

​További információ itt!


 

Kapos Hotel 

Időpont: November 8-15.

Előétel:

  • Libamáj zsírjában dermesztve friss zöldségekkel, pirítóssal 2.750 Ft

Leves:

  • Tárkonyos-tejszínes libaragu leves burgonyagölödinnel 990 Ft

Főétel:

  • Ropogósra sült libalakoma (sült libacomb, libamell, grillezett libamáj) párolt lilakáposztával,hagymás-baconos törtburgonyával 4.250 Ft

  • Mézzel sült libacomb vörösboros-aszaltszilvás párolt káposztával, édesburgonya pürével 3.490 Ft

  • Sertésszűz libamájjal töltve, baconbe göngyölve karika burgonyával barnamártással 2.750 Ft

  • Rozmaringos sous vide libamell vargányás tócsnival, vajban párolt karottával, jus-vel 3.290 Ft

Desszert:

  •  Fűszeres-narancsos lúdláb torta 690 Ft

Előrendelés és elvitelre: 

  • Aranybarnára sült egész liba 4 személyre, sült gesztenyével, almával, rosé boros lilakáposztával, hagymás törtburgonyával 10.900 Ft

További információk itt!


 

Zselicvölgy Szabadidőfarm

Időpont: November 10-12.

  • Libaleves pászkagombóccal 
  • Lencsekrémleves füstölt libamellel 
  • Libamájpástétom birskompóttal és foszlós kaláccsal 
  • Sült libacomb pirított káposztás tésztával
  • Roston sült libamell szeletek Pinot noir mártással, hagymás burgonyatortával 
  • Szárnyasaink legjava - kétszemélyes tál: libamell, libacomb, kacsacomb, csirkemell, hagymás törtburgonyával, párolt káposztával
  • Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval 

Menüajánlatunk (3500 forint / fő) :

  • Libaleves pászkagombóccal
  • Sült libacomb pirított káposztás tésztával
  • Gesztenyepüré Amaretto meggyraguval

További információk itt!


 

Fogadó a Bárányhoz

Időpont: November 10-11.

  • Hideg libamáj és töltött libanyak duett vörösbor redukcióval, zöldségtextúrával 2.490 Ft
  •  Libaeszencia, libazúzával töltött raviolival 1.190 Ft
  • Konfitált libacomb birsalmás lilakáposztapürével, burgonyás rétessel 2.990 Ft
  • Belga csokoládé lúdláb szarvasgombás almakompóttal 1.290 Ft

A menü ára 7490.- amely mellé egy pohár Takler Pinot Noir rosé 2017 újborral kedveskednek.

 

További információk itt!


 

L'Altro étterem 

Időpont: November 10-12.

  • Libamáj pástétom gyümölcs kenyérrel lilahagyma lekvárral 1.500 Ft
  • Szuvidált libacomb körtés lilakáposztás rétessel 3.480 Ft
  • Vörös borban marinált körte mandulás ropogóssal, vanília fagyival  800 Ft

 

További információk itt!


 

Erzsébet Sörház

Időpont: November 10-12.

A Menü:

  • Töltött libanyak, lilahagyma lekvárral, maláta pirítóssal
  • Ropogós libacomb, lilakápposzta rétessel, sütőtökös nudlival
  • Rosé kacsamell, sütőtökös nudlival, kecskesajtos naspolyával
  • Lúdláb parfé, szilvalekvár krémmel

 

További információk itt!


 

Ha bárki tud még a felsoroltakon kívül olyan éttermet, ahol készülnek Márton-napi fogásokkal, csak dobja fel a pracliját és bővítjük a listát!