2017. 10. 20., péntek, 11:42

Elgondolkodtató reklámmal jelentkezett a Burger King

Egy villámtesztet végzett egyik éttermében a Burger King, tanulságos eredménnyel.

A kísérletet szerencsére rögzítették is, majd egy tanulságos reklám keretein belül most nyilvánossá tették a Youtubeon. Az étteremlánc ezzel a videóval próbálta meg felhívni a figyelmet a fiatalok között egyre jobban elharapózó kirekesztésre, valamint arra, hogy ezek ellen bárki könnyedén tehet. Persze csak ha akar.

A kutatás során felkértek néhány iskolást, hogy játszanak el egy jelenetet. A fiatalok rászálltak egyik társukra, lelökték a székről, eldobálták az ételét vagy üdítőt borítottak a tálcájába. Mindezt népes közönségtábor előtt, ám a kíváncsi tekinteteken kívül nem nagyon történt közbelépés az étteremben tartózkodók részéről. Ezzel szemben egy munkatársuk dühét az általa készített ételeken vezette le, laposra verve a hamburgereket, majd felszolgálta őket. A kicsomagolás után meglepő pillantások követték a kapott „laposburgert” és a vásárlók rögtön a pulthoz is mentek panaszkodni.

 

Íme a videó:

 

 

Érdekes, hogy az étteremben étkezők 95 százaléka azonnal rohant is a „bántalmazott” étel miatt, azonban mindössze 12 százalékuk lépett közbe mikor látták, hogy egy fiatalt piszkálnak közvetlen mellettük.

Az egyik megkérdezett fiatal elmondása szerint ez reálisan mutatja a helyzetet, hiszen ilyen esetekben a környezetben tartozó emberek számára könnyebb semmit sem csinálni, mint közbelépni.

 

Ti mit tettetek volna hasonló helyzetben?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: