2017. 10. 09., hétfő, 14:37

Az öt legfurcsább nevű tanfolyam, melyre Kaposváron is jelentkezhetünk

Az ősz nem csak a levélhullás, a forró csoki vagy éppen a vastag pulcsi időszaka, hanem a különböző tanfolyamokra való jelentkezéseké is. Mi is szemezgettünk egy jót a kaposvári felhozatalból és találkoztunk néhány olyan furcsa elnevezéssel, melyek jelentésénél mi is csak pislogtunk. Egy azonban biztos: városunkban különleges képesítésből több van, mint gondolnánk.

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló tanfolyam

 

Az elsőre igen bonyolultnak tűnő képzés elnevezése főként a villanyszerelő szakemberek körében bír jelentőséggel. Aki ugyanis elvégzi ezt a kurzust – aminek előfeltétele az előbb említett szakma megléte – birtokában lesz az erősáramú villamos berendezések hibavédelmi rendszerének szabvány szerinti kialakításának, megfelelő műszaki állapotának szemrevételezéses és műszeres ellenőrzésének illetve az ellenőrzés eredményének dokumentálásának. Magyarul arra törekszik, hogy ne rázzon meg minket az áram. A képzés ára 129.000. forint plusz 65.000 a vizsgadíj. 4 hónapos fejtágításért cserébe OKJ szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapunk.

 

Termékdíj ügyintéző tanfolyam

 

Tudtátok, hogy ez a szakma jelenleg az egyik legkeresettebb és legaktuálisabb képesítés napjainkban? (Legalábbis az ismertetők szerint.) Ha nem, akkor itt a lehetőség, hogy ti is elsajátítsátok! Természetesen a kurzus nevéből itt sem esik le rögtön a legtöbb embernek, hogy miről is van szó. (Nem, nem a díjak átadásának adminisztrálásáról.) A termékdíj ügyintéző tanfolyam ugyanis a környezetvédelem, a környezettudatosság egyik gyakorlati megvalósítása. A termékdíjak bevezetése és az ezekkel kapcsolatos feladatok megoldása. A megszerzett ismereteket a könyvelés és a vámügyintézés területén dolgozók is jól tudják hasznosítani. A féléves képzésért összesen 134.000 kp-t kell leszurkolnunk.

 

Villámvédelmi felülvizsgáló tanfolyam

 

Ilyen is van? Bizony a válasz igen! Képzeljétek el, hogy a minél nagyobb biztonságunk érdekében megtanulhatjuk az épületek vagy építmények külső és belső villámvédelmi berendezéseinek szabvány illetve dokumentáció szerinti kialakítását, műszaki állapotának ellenőrzését és dokumentálását. Ennek elsajátításához egy igen hosszú 100 órás tanfolyamon kell részt vennünk, majd ezt követően írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsga során adhatunk számot a villámvédelem tananyagából. Az 5 hónapos okításért „csupán” 203.000 forintot kell leszurkolnunk.

 

Diétás szakács

 

A mai világban igen nagy népszerűségnek örvendő egészséges életmóddal kapcsolatos bármely tevékenység, rengeteget hozhat a konyhára. Ebből a szempontból bizony érdemes górcső alá venni a diétás szakács felnőttképzést is. A sikeresen teljesítő hallgató ugyanis képes lesz megtervezni és előállítani a különböző korcsoportok részére olyan ételeket, amelyek a megfelelő tápanyagszükségletet tartalmazzák. 10 hónap, 165.000 és máris a birtokában leszünk ennek a szuper szakmának.

 

Egészségügyi Gázmester Tanfolyam

 

Igen szerencsétlen az elnevezés, így könnyen elképzelhető, hogy nem is nagyon mutatkozik be gázmesterként, aki megszerzi a végzettséget, és elhelyezkedik a szakmában. De mi is a szakma? A nyelvújítás korát idéző titulus lényegében a kártevőirtást takarja: az egészségügyi gázmester irtószereket ad-vesz, kezel, és maga is végezhet – nagy területre kiterjedő – kártevőirtást, úgy az ÁNTSZ alkalmazottjaként, mint intézményi dolgozóként vagy magánvállalkozásban. A tanfolyam elvégzésének előfeltétele az érettségi és bizonyos fokú szakmai képzettség, a tanulmányok ideje pedig maximum 1200 óra és közel 450.000 ropogós magyar forint.

 

Na, meghoztuk a kedveteket egy jó képzéshez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: