2017. 09. 27., szerda, 15:22

Az okos ruhadarabok is lehetnek szépek – Itt a Levi’s első okosdzsekije

​Az elmúlt évek trendje egyértelműen az okos kütyük elterjedése volt, így divatossá vált minden cuccot okos jelzővel illetni, hátha az növeli a termékek iránti érdeklődést. Volt már néhány kezdeményezés a divat világában e téren, azonban most egy igazán menő cuccba futottunk bele a Levi’s háza táján.

A méltán népszerű divatmárka és a Google összefogásából készülhetett el ez az okosdzseki, amely ugyan funkcionalitásában nem ver földhöz minket, mégis szívesen kapnánk fel egy hűvös őszi délutánon.

 

 

Mitől lehet okos egy dzseki?

A házinkat ugyan még nem írja meg, és a melóban se vesszük hasznát, de a hétköznapokon lehet, hogy megspórol nekünk a kabi pár mozdulatot. A ruhadarab bal ujján egy érintés érzékeny felület kapott helyet, amelyen navigálva különböző funkciókat hajthatunk végre telefonunkon. Ezeket a funkciókat kedvünk szerint programozhatjuk rá kabátunkra, amely a Google által fejlesztett Jacquard szálakkal van ellátva, valamint egy LED-fénnyel operáló mandzsettával, ami visszajelzést ad nekünk az értesítésekről.

 

 

Nem kell túl nagy dolgokra gondolni

Leginkább a zeneszámok közötti váltogatást, szünetet, beérkező üzenetek felolvasását, vagy GPS navigációt kérhetünk a mozdulataink segítségével. Ugyan mindez nem túl sok segítség, viszont ha épp kerékpározunk, vagy szakadó esőben nem akarjuk előkapni a telefonunkat, akkor még hasznos is lehet.

 

 

Mégsem olyan egyszerű vele az élet

Hogy is lenne egyszerű egy okos cuccal? Természetesen kell tölteni, amitől ugyan két hétig bírja is szuflával, viszont a mosást legfeljebb 10 alkalommal ejthetjük meg a tanácsok szerint. Terepfutásra vagy dagonyázásra tehát nem túl alkalmas a dzseki, amely nem is meglepő az árát tekintve, hiszen nem mindenki rohangászik térdig érő sárban 350 dolláros (kb 91 ezer forintos) cuccokban. A célközönség tehát egy szűk réteg, leginkább azok, akik sokat tekernek, és nem szeretnek elázni. Ja és sok pénzük van.

 

Ki tudnátok használni a lehetőségeket, ha hozzátok vágnának egyet ingyen?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: