2017. 08. 21., hétfő, 12:21

„Nem szövegelek vissza a főnőknek!” – Haláli önéletrajzok Kaposvárról Vol. 3.

Rengeteg álláskereső felteszi a nagy kérdést: mitől lesz egy önéletrajz különleges? Mivel lehet kitűnni a tömegből? Erre feltehetően egy HR-es kapásból tudna legalább öt-hat megfelelő támpontot adni nem úgy, mint a cikkünkben olvasható jelöltek, akik bizony nem a kreativitásukkal hívták fel magukra a figyelmet, hanem jóval inkább a humorosra sikeredett jelentkezésükkel.

Fű alatt szerzett tudás

 

A legjobb önéletrajzok rangsorolásában nálunk biztosan ott van a top 5-ben András bemutatkozása. A munkáltatók megnevezése itt szó szerint értendő ugyanis nem a cégnevek kerültek terítékre –már ha nem magánszemélyről van szó, ami eléggé sanszos – hanem bizony maguk a munkaadók. Ács-asztalos – Ferenczi Gábornál és fűnyírás, favágás, gallyazás, építkezés – Szabó Zoltánnál.  Ha ez nem lenne elég ajánlólevél, akkor szakértelmét fitoktatva „fű alatt” szerzett lakatos képességeit is megcsillantja. Sőt! Szövegszerkesztésben és egyéni munkavégzésben is ott van a szeren! Kell ennél több?

 

Erősen ajánlott

 

A következő „fiatal családos ember” jelentkezésében az a legjobb, hogy soha „nem fog ellógni” a leendő potenciális munkaadója elől. A jelenleg „targoncán dógózó” géplakatos sokrétű munkavállaló, hiszen emellett falakat rak, talicskázik és rakódik is. Mivel „jó erőben van” ezért akár komolyabb dolgokat is tanácsos lehet a munkakörébe helyezni, úgymint a Fekete Laci által gurított hatalmas gumiabroncsok kézzel való szállítását vagy a felesleges pár tonnás vastömegek arrébb hajítását. Reméljük az „űgyvezető úr” értékeli ezen kvalitásokat és sikeres lesz barátunk jelentkezése.

 

Mennyi tanfolyamat végeztél? Mindet!

 

A tanulás mindig kifizetődő. Minél képzettebb valaki, annál szerteágazóbb munkákat képes elvégezni. Valószínűleg Anita is így gondolhatta, ezért a szempillázási technikák elsajátításától kezdve, a jobb agyféltekés rajztanfolyamon át szinte mindenben kipróbálta magát. Igaz, a nagy karrier keresés közben annyira nem volt neki bejövős a legtöbb képzés, hiszen a „félig cukrász, félig pénzügyes és adatbázis kezelő” hölgyemény csupán néhány papírt szerzett meg a felsorolt közel tucatnyi kurzus közül. Valószínűleg ez is lehetett az oka, miként az elképzeléseivel szöges ellentétben takarítónőként majd közmunkásként töltötte dolgos hétköznapjait. Eszerint az „elhelyezkedési tréning” sem hagyhatott mélyebb nyomott benne, bár azért egy ilyenre mi is szívesen beülnénk.

 

Precíziós munkavégzés

 

A nem túl hosszúra sikeredett önéletrajzok sorát erősíti Kovács úr tömören megírt jelentkezése is. A „rőviden rólam” felvezetés hűen tükrözi a munkavállaló gondolkodását. Egyrészt hihető módon támasztja alá a „nem szövegelek vissza a főnöknek” kijelentést másrészt a kb. tőszavakban megalkotott mondatok sem hagynak túl sok kérdést bennünk. Házas, tud gépelni, megbízható, és ami a legjobb, hogy „precíziós”. Lehet, hogy túl sokat dolgozott gazdaságok területén ezért ragadt rá a leginkább eme szakmákban használt kifejezés (precíziós gazdálkodás) de a pontosságot jelentő szófordulat nem biztos, hogy éppen ide illő. Mivel azonban nincsenek nagy elvárásai a munkákkal „kapcsaolatban” így azért minden cégvezető számára meggondolandó egy ilyen szuper dolgozó alkalmazása.

 

Egéség ügyi fejlesztö kisegitö

 

Természetesen felsorolásunkból nem maradhat ki, a legjobb nyelvtani képességekkel megáldott jelentkezőnk sem. István nem csak a nevét, de a „lakcimét” is kisbetűvel írja. Végzettségét tekintve megvan neki a „10. osztály” melyet a „munka ügyi keresztül” végzett „Egéség ügyi fejlesztö kisegitö” képzésben. „Edigi munka hejei” között van a „cilabet”( Ziehl-Abegg kft.) ahol „ventilátor motor tekercselö” volt majd Sopronban a „gyertya gyárban” tevékenykedett. Mivel nagyon szeret vas és stb. dolgokkal dolgozni ezért mindenképpen érdekes lehet számára bármilyen „munka kör”. Mi csak annyit kérünk a kedves HR vezetőktől: „legyen szivesek számára munkahejet biztositani!” 

 

Vicces kaposvári önéletrajz válogatásokat már olvashattatok nálunk ITT és ITT

de megmosolyogtató álláshirdetésekből sincs hiány, ITT és ITT is találtok belőlük egy csokrot!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: