2017. 08. 10., Csütörtök, 12:44

Újabb körforgalmak épülnek ki Kaposváron!

Új körforgalom lesz a Hársfa utca, a Baross utca és Béla király utca találkozásánál, valamint a vasútállomásnál, a Dózsa György utcánál is épül egy kétszer kétsávos körforgalom. 2018-ban elkezdik a Kaposvári Közlekedési Központ kiépítését!

A megyeszékhelyek közül elsőként Kaposváron kezdődhet meg a közlekedési központ építése, amely a 171 milliárdos Németh István Program részeként, a Modern Városok Program finanszírozásában valósul meg – mondta el csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

– Minden egyes ilyen beruházás azt a célt szolgálja, hogy valamennyi kaposvári lakos jobban élhessen és még jobban érezhesse magát a városunkban – tette hozzá Szita Károly. Kiemelte: a Németh István Programban a szaknyelven intermodális csomópontnak nevezett fejlesztés a második legjelentősebb elem a 67-es út gyorsúttá fejlesztését követően. Ezzel a beruházással közelebb kerülhet a donneri városrész a belvároshoz, amely régi vágyunk volt – jegyezte meg a polgármester.



A kormány döntött a beruházás finanszírozásáról, így az előkészületek után 2018-ban megkezdődhet a kivitelezés, amely 2019 negyedik negyedévére várhatóan be is fejeződik.

A legjelentősebb fejlesztések között szerepel egy új, gyalogos-kerékpáros felüljáró a Petőfi téren, átkerül a helyközi buszállomás a vasútállomás oldalára, ahol egy közös peronon lehet majd átszállni az utasoknak a távolsági és helyi járatos buszokra. Egy 92 férőhelyes P+R parkoló épül a Csik Ferenc sétánynál, de a MÁV Étterem helyén is parkolók fognak épülni. Új körforgalom lesz a Hársfa utca, a Baross utca és Béla király utca találkozásánál. Külön szintű, a vasút felett átívelő híddal kapcsolják majd be a közlekedésbe a meghosszabbított Csik Ferenc sétányt. A felüljáró mindkét oldalán körforgalmak teszik biztonságosabbá a kereszteződéseket, valamint a vasútállomásnál, a Dózsa György utcánál is épül egy kétszer kétsávos körforgalom. A közúti forgalom a régi buszpályaudvar helyén, új nyomvonalon haladhat majd, de új kerékpárút és új járda is szerepel a tervekben. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: