2017. 08. 10., csütörtök, 13:55

Ennél csinibb nem is lehetne Magyarország Cukormentes Tortája

Előzőekben már megírtuk, hogy idén Magyarország Tortája a Balatoni Habos Mogyorós lett, ám nem kellett sokat várnunk, hogy a másik kategória győztesére is fény derüljön. A Pöttyös Panni lett 2017-ben Magyarország Cukormentes Tortája.

 

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

 

 

A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

 

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyére az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

 

 

A verseny győztese a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg.

 

A málnás-szilvás torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, a málna mousse savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet fogyaszthatnak a cukorbetegek is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: