Beküldés

2017. 08. 10., csütörtök, 13:05

A Balatoni Habos Mogyorós lett Magyarország Tortája 2017-ben!

2017-ben is mennyei ízek közül választott a zsűri. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2007-től szervezi meg a Magyarország tortája versenyt. Idén márciusban a budapesti Zila Kávéházban a zsűri 29 beérkezett torta közül választotta ki az 5 döntőst.

 

 

A Magyarország Tortája verseny idei győztesét az alábbi öt jelölt közül választották ki:

 

  • Szent Erzsébet – roppanós diós piskótájú, áfonyás sajttorta (Hisztéria Cukrászda, Budapest)
  • Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő –  joghurtos ribizlibetéttel kombinált torta (Nándori Cukrászda, Budapest)
  • Balatoni Habos Mogyoró – feketeribiszkével és tejcsokoládés karamellel készített torta (Horváth Cukrászda, Budapest)
  • Fertődi Fekete – barnarizs-liszttel és céklás-diós tésztával készült, feketeribizli-krémes torta (Frer Cukrászda, Budapest)
  • Ingyom-Bingyom – málnás ropogós réteggel kombinált, citromos és aszalt gyümölcsös piskótával és pillecukor-rétegekkel készült torta (Tóth Cukrászda, Dunaföldvár).

 

A zsűri döntése értelmében Magyarország tortája 2017-ben a Balatoni Habos Mogyorós lett.

 

 

A díjátadó ünnepségre augusztus 10-én délelőtt a Parlament Vadásztermében került sor. A tortákat 2017. augusztus 19-től kóstolhatjuk meg először az ország több cukrászdájában. A recepteket az év végén hozzák nyilvánosságra.