2017. 08. 07., hétfő, 13:12

Megérkezett a világ egyik legmenőbb találmánya, az olvadásmentes jégkrém!

Egy japán kutatóközpont rukkolt elő a nem mindennapi pálcikás jégkrémmel, ami akár még a hajszárító melegének is simán ellenáll!

Ismered azt a bosszantó érzést, amikor a kedvenc jégkrémeddel a kezedben kilépsz a tomboló kánikulába, és néhány perc múlva már tiszta ragacs vagy tőle, annyira olvad? Úgy tűnik, mostantól búcsút inthetsz a maszatos foltoknak, mert a Távol-Keleten kifejlesztették azt a fagylaltot, ami sokkal jobban bírja a hőséget, mint más fagyasztott finomság.

 

 

A meghökkentő találmányt a japán Bioterápiás Fejlesztő- és Kutatóközpont tudósai álmodták és alkották meg, és még a csodatevő titkos összetevőjét is nyilvánosságra hozták: a különleges jégkrémhez az eperből kivonható folyékony polifenolt adták hozzá, ez akadályozza meg, hogy cseppfolyósság váljon a desszerted.

 

 

„A polifenolfolyadék megnehezíti az olaj- és vízbázisú folyadékok szétválását, ezért ezek a jégkrémek sokkal tartósabbak hő hatására is, lassabban indulnak be az olvadási folyamatok” – nyilatkozta Tomihisa Ota, a Kanazawa Egyetem munkatársa az Asahi hírportálnak.

A döbbenetes újítás pedig valóban működik, egy japán riporter szerint a 28 fokos tűző napon több, mint öt percig tartotta a formáját, mielőtt olvadni kezdett!

Sőt még akkor is hosszú perceken át kitartott, amikor hajszárítóval kezdték el melegíteni.

 

 

Az olvadásmentes fagyit már lehet kapni a boltokban, bár egyelőre csak Japánt hódította meg, de várhatólag a Távol-Keleten után Európába is hamarosan megérkezik. Te kipróbálnád?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: