2017. 08. 01., Kedd, 16:11

Pénteken tényleg munkaszüneti napot rendelnek el a nagy hőség miatt?

"Augusztus 4-én pénteken olyan hőség lesz, hogy munkaszünetet rendelhetnek el, lehetetlen lesz dolgozni! Ilyen még nem volt magyarországon!!" - tolta bele a Zinternetbe valamelyik kamuportál, hogy aztán számos másik átvegye.

Természetes oltári baromság az egész, még soha nem rendeltek el munkaszüneti napot a meleg miatt, mégis úgy osztja az internet népe a "bombahírt" mintha muszáj lenne. Az már csak hab a tortán, hogy az összefüggéstelen cikkben szó sincs munkaszüneti napról, dobálóznak viszont klímaváltozással, üvegházhatással, energiahatékonysággal: 

Csak a gazdagabb országok tudnak érdemben felkészülni a klímaváltozás hatásaira pedig. Például át lehet állni másfajta munkaidő-beosztásra és energiahatékonyabb hűtésre, az új gyárak esetében. Az is egy érdekes, hogy épp azok a szegényebb országok szenvedik majd el nagyobb mértékben a klímaváltozás okozta károkat, amelyek kisebb arányban járultak hozzá a klímaváltozás kialakulásához az üvegházhatású gázok kibocsátásán keresztül. 

Ettől persze még igaz, hogy nagyon meleg lesz és rekordok dőlhetnek meg, simán előfordulhat 40 fok, ami azért az átlagos dolgozónak pont annyira kellemetlen, mint mondjuk a 43, de ettől még kell menni dolgozni pénteken.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: