2017. 07. 27., Csütörtök, 12:09

Kürtőskalács fagyi nagyhatalom lesz Kaposvárból - Teszteltük a Honvéd fagyizót

Május végén írtuk meg, hogy a Honvéd utcai újságos helyén fagyizó nyílik. A fagyizó június elsejével meg is kezdte működését kávéval, jégkásával, lágy-, és kürtőskalács fagyival, így feléjük vettük az irányt, hogy leteszteljük a kínálatukat. 

Jöjjön egy gyorsszemle! 

Legutóbbi látogatásunk óta az üzlet bővült egy több asztallal ellátott terasszal, megérkeztek a gépek, amiknek hála a kínálatban szerepel jegeskávé, kávé, cappuccino, gombócos és lágyfagyi, jégkása és a felülmúlhatatlan kürtőskalács fagyi is.  

Nesze neked vattacukor!

Ha gyakori olvasóink vagytok tudhatjátok, hogy volt már közünk kürtőskalács fagyihoz nemrégiben, ám a Honvéd fagyizóban kapható nyalánkság eltér társától. A közepébe gyerekkorunk kedvenc lágyfagyija - avagy tekerős fagyija - kerül, amit egy bitang mód fenszi díszítéssel tálalnak. A kalács omlós, úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva, az öntetet ti válaszhatjátok hozzá. Ha minket kérdeztek az epresre esküszünk - a mini vattacukor pedig csak a jéghegy csúcsa, imádjuk! Ha valami csoda folytán nem kedvelnétek a lágyfagyit, gombócos változattal is kérhetitek az ínyencséget. 

200-ért egy gombóc jöhet?

14 különböző Carte d'OR fagyiból választhatunk, és az alap ízek mellett különlegességekkel is szolgálnak, mint a Tutti Frutti, Vattacukor, Sorbet Narancs-Citrom és Feketeribizli na meg a kihagyhatatlan Madártej. 

Szomjazol? Megoldják!

Ha anyu vagy apu úgy döntene, hogy meghagyja a gyerekeknek a nyalánksagot, akkor ajánljuk egy kávé elfogyasztását. Választhattok sima kávé, jegeskávé és cappuccino közül, ha siettek akkor pedig kérhetitek elvitelre is. 

Zöld és fagyos, mi az?

Előfordult már veletek, hogy amikor szlopáltátok a jégkását, a vízízen kívül nem éreztették mást? Hát itt biztosan nem fogtok még hasonlóval sem találkozni! Naponta változóan kiwi, tropicana és eper ízű jégkásák közül válogathattok, ami a pohár aljára érve sem veszti el az aromáját.

Végül, DE nem utolsó sorban....

A Honvéd fagyizóban a srácok gondoltak egyet és a kedvenc gyorséttermi fagyink inspirálta supercuccot is kreáltak. Az alapja az előzőekben már emlegetett lágyfagyi, aminek kellemes ízét öt különböző - Epres, Csokis, Meggyes, Tropicana és Karamell - öntettel fejelhetitek meg, kérhettek kis és nagy adagot. Nagyon kígyó, ezt se hagyjátok ki! 

Igazán elégedetten és egy 'kisebb' cukortúltengéssel távoztunk a Honvéd Fagyizóból. Ilyen trendi kürtös díszítéshez még nem volt szerencsénk, ízre kíváló, nem mellékesen a képen látható okosított mekfrízért 2 naponta tuti, hogy sorbaállunk majd!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: