2017. 07. 20., csütörtök, 11:46

Épül szépül a Póni EB – A Kaposvári Egyetem munkatársai is besegítettek

​Egy újabb nemzetközi rendezvénynek ad otthont a jövő héten Kaposvár, egészen pontosan a Kaposvári Egyetem, hiszen július 25-30. között rendezik meg a Póni Európa-bajnokságot.

 

Nem csak a gyerekek vannak odáig a pónilovakért, ezért is lesz minden kaposvári állatbarát számára rendkívül érdekes a következő hét, amikor nem is kell messze menni, hogy gyönyörködhessenek a szebbnél szebb állatokban. Az európai pónik színe java, egészen pontosan 19 nemzet 165 pónilova hamarosan Kaposvárra érkezik, hiszen kedden startol a Póni Európa-bajnokság a Pannon Lovas Akadémián.

 

 

A küzdelmek a lovak szemléjével és a sorsolással kezdődnek, aztán kedden reggel 8 órától elrajtolnak a szakági versenyek, a döntőkre pedig szombaton és vasárnap kerül sor. Az Európa-bajnokság színtere a Guba Sándor utca 40-ben található Lovasakadémia területe lesz, ahová a belépés egész héten teljesen ingyenes.

 

 

Az egyetemi dolgozók is kivették részüket a munkálatokból

Az egyetem Facebook oldalának tájékoztatása szerint az utóbbi napokban az egyetemi dolgozók is kivették részüket az előkészületekből. A Kaposvári Egyetem dolgozói Prof. Dr. Szávai Ferenc rektorral és Dr. Borbás Zoltán kancellárral az élen a terület szépítésében segédkeztek délutánonként. A képek tanúsága szerint volt itt minden: lovas boxok rendbetétele, festés, mázolás, ásózás, területrendezés, de még kőszedés is. A végeredményről a kilátogatók saját szemükkel is meggyőződhetnek a jövő héten.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: