2017. 07. 18., Kedd, 11:27

Adománygyűjtő autós talit szerveznek Kaposváron a labdazsonglőrnek

Egy egészen egyedi eseményre bukkantunk ma a Facebook esemény zuhatagában. Néhány kaposvári fiatal úgy döntött, támogatja az egyik, országos televízióban látott rászorultat és egy adománygyűjtő kampányba kezdett, autós találkozóval egybekötve.

A jótékonysági autós találkozót annak a riportnak hatására szervezik, amelyet nemrég mutattak be az ATV-n. A Heti Napló című műsorban egy olyan férfi életéről meséltek, aki többszörös világrekorder, tehetséges, jó szándékú, mégis áldatlan állapotok között kell élnie.

A riportot itt nézhetitek meg:

László Gyula Hajdúhadházon él, enyhén értelmi fogyatékos, ám ez nem hátráltatja céljai megvalósításában. A labdával elképesztő módon bánó Gyula olyan trükkökre képes, amilyenekre csak a legnagyobbak, mégis kukázásból él és a földön alszik.

10 Guinness-rekord, de tervben a következő

A tízszeres Guinness-rekorder épp legújabb világcsúcsára készül, amely során a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának tetején bűvölné néhány percig a lasztit, ami az eddigi legnagyobb rekordja lehetne. Ehhez, és életvitelének javításához kezdett most el gyűjteni az utcán, labdazsonglőrködés közben a férfi, akinek elmondása szerint:

„Ha tíz év alatt fogom összegyűjteni, akkor tíz év alatt utazok ki. Akkor is tudom, hogy van egy álmom, amiért minden nap felkelek. És küzdök, küzdök, küzdök minden nap. Ugye, hogyha nincsenek álmaink, akkor miből élünk?”

Nem kérnek az őrültködésből

A kaposvári autós találkozót július 21-én, pénteken szervezik a kaposvári Tesco parkolójában, ahol nem csak az autósokat, hanem mindenkit várnak, akik szeretnének hozzájárulni némi adománnyal László Gyula életéhez. A szervezők kiemelik, hogy elítélnek minden illegális és „őrült” viselkedést, csak egy egyszerű adománygyűjtő találkozót szeretnének, amellyel hozzájárulhatnának a rászoruló férfi megsegítéséhez.

Az adományokat egyébként az alábbi bankszámlaszámon is el lehet juttatni László Gyulának:

László Gyula
CIB BANK
10702064-70329548-51100005

A rendezvény Facebook eseménye ITT található.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: