Ez az alkalmazás kiválasztja helyetted melyik fotódnak lesz a legnagyobb sikere!

2017. 07. 03., hétfő, 08:58

Ez az alkalmazás kiválasztja helyetted melyik fotódnak lesz a legnagyobb sikere!

Bizonyára veled sem gyakran fordul elő, hogy elsőre sikerül elkészítened a tökéletes fotót. Sokkal valószínűbb, hogy a telefonod tárhelye tele van fotósorozatokkal, miután életed szelfijét próbáltad elkészíteni, vagy egy koncertfotót szerettél volna lőni. De semmi pánik, itt van az EyeEm app és az ő mesterséges intelligenciája, ami segít a fotóválasztásban.

Beépített algoritmusok alapján választ

Az applikáció legfrissebb fejlesztése a napokban készült el, és segítségével kiválaszthatjuk, melyik fotó örvendene a legnagyobb népszerűségnek. Az új funkció az EyeEm „Selects” nevet kapta, és tulajdonképpen olyan, mint egy beépített zsűri, aki a megtanult algoritmusok alapján kiválasztja kamerád fotói közül a legjobbat.

 

Értékesítheted is a képeidet

Az EyeEm applikáció valójában egy fotós alkalmazás, ahol bárki értékesítheti a fotóit. Még ha nem is akarod eladni a fotóidat, az app mindenképpen hasznos lehet abban, hogy eldöntsd, melyik képeket töröld, és melyiket posztold. Elvégre gondolj csak bele: ha az alkalmazás egy fotódat a többinél jobban értékesíthetőnek ítéli meg, minden bizonnyal azt a képet érdemes a közösségi platformokon is posztolnod.

 

Több millió fotóval tanították meg az alkalmazást

Az EyeEm vizuális technológiája azért működik ilyen profin, mert esztétikai érzékére kutatók és fotós szakemberek segítségével tett szert. Ez azt jelenti, hogy a legjobb fotó kiválasztása nem csak technikai paraméterek alapján történik, mint például a helyes fotóarányok eltalálása, hanem a Select fejlesztése során több milliónyi fotó segítségével tanították meg az alkalmazásnak, hogy milyen egy jó fotó. Így a Select app mesterséges intelligenciája fel tudja ismerni, melyik fotó a legérzékletesebb, melyik adja át legjobban az élményeket – természetesen a jó minőségen és a helyes kompozíción túl.

 

24 beépített szűrő

Ha meg lennél győződve arról, hogy neked jobb szemed van a fotókhoz, mint egy applikációnak, az alkalmazás attól még számodra is hasznos lehet. Segítségével akár még jobb fotókat készíthetsz, hiszen ha az EyeEm-mel készítesz képet, az app kijavítja az exponálást, és egy sor javaslatot tesz, amellyel végül a fotód olyan lehet, amilyennek igazán szeretnéd. A Selectben 24 beépített szűrő közül válogathatsz, ami éppen eggyel több, mint ahány az Instán elérhető, emellett beállíthatod a képélességet vagy akár a fényerőt is.

A Select frissítés egyelőre csak Androidos készülékekre tölthető le, de az Iphone rajongók se keseredjenek el, már úton van a fejlesztés!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: