2017. 06. 21., Szerda, 13:11

Tessék mondani, az állandó közmunkás traccsparti nem rontja a városképet a Kossuth tér környékén?

Nem csak nekünk tűntek fel a Kossuth tér környékén csoportosuló közmunkások, akik sokszor nem épp fáradhatatlanságukkal hívják fel magukra a figyelmet. Ha a Noszlopy utcai vendéglátóhelyeknek szigorú szabályokat kell betartaniuk, hogy megfelelő legyen a városkép, ezt a jelenséget sem lenne baj kezelni.

Többen is jelezték már, hogy a Kossuth térről levezető Noszlopy Gáspár utcában tevékenykedő közmunkások nem épp jámborságukról híresek. Olvasónk azt mondja, a tömörülés dél körül csúcsosodik ki, ekkor tölti ebédszünetét a környező padokon vagy padkákon az éhes társaság. Elmondása szerint a hangoskodás - amelyet az étkezés közben produkálnak - már az arra járók fülét is zavarja, nem beszélve a környéken lakókról.

Észrevételeinkkel felkerestük a Kaposvári Városgondnokságot, ahol a következő válaszokat kaptuk:

 

A Noszlopy Gáspár utcában tevékenykedő közmunkások milyen jellegű munkát végeznek?

 

- a Noszlopy G. utcában tevékenykedő közmunkások feladatai közé tartozik a köztisztaság fenntartásával kapcsolatos tevékenységek, metszési -gyommentesítési munkálatok a területen, szökőkút vízfelületének tisztítása.

 

Milyen időszakban tartózkodnak a fent említett helyszínen a munkások?

 

- tevékenységüket hétköznap 6.00 órától - 14.00 óráig, illetőleg 8.00 órától - 16.00 óráig végzik.

 

Nem érkezett-e még rájuk panasz a környéken élők, vagy az arra járó lakosok részéről?

 

- tekintettel, hogy a város legforgalmasabb területéről beszélünk panaszok időnként érkeznek intézményünkhöz, melyek egy része megalapozott, egy része indokolatlan, esetenként előítéletekre támaszkodik.

 

Mit gondoltok a dologról? Milyen megoldást javasolnátok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: