2017. 06. 21., szerda, 08:30

Már Kaposváron is beléphetsz a virtuális valóság világába!

Kaposvárra is elért a csúcstechnológiás szórakozás egyik legtrendibb eszköze, és mostantól bárki ki is próbálhatja a Zárda utcában nyílt Kapos VR-ben.

Na de mi is az a virtuális valóság?

Aki követi a tech rovatokat, vagy nem járt csukott szemmel az elmúlt egy évben, és akár egy kicsit is foglalkozott a számítógépes játékokkal, már minden bizonnyal találkozott a „VR”-ral, azaz a Virtual Reality kifejezéssel. Magyarul egy virtuális térben zajló, valóságérzetet keltő dologról van szó ami egyre nagyobb teret hódít meg magának a technológia világában.

Manapság már különböző platformokhoz készített VR szemüvegeket találunk a piacon, de az alapvető felépítésük azonos. A headsetbe épített lencsén keresztül – a periférikus látásunkat nem elvesztve –, a telefon képernyője, vagy számítógép, illetve konzol esetében két kis kijelző által kerülünk közelebb a virtuális világhoz.

 

Telefonos VR szemüveg

Egy VR eszköz – bármelyikről is legyen szó – a jobb, illetve a bal szemünknek különböző állású, a perspektivikus látást elősegítő képet közvetít, így azt az emberi agy valóságosnak érzékeli.

Előállított tartalom szerencsénkre egyre több van rá. Így élhetjük át a szobánkban a szabadugrás élményét vagy, hogy milyen lehet egy versenyautó volánja mögött, és még sok ehhez hasonló tartalmat, de nem utolsó sorban a direkt erre készített játékok élvezetét is.

 

Választhatjuk az 500 Ft-os kartonlapot...

A mobileszközökhöz készített VR szemüvegek már mindenki számára elérhetőek. Így választhatunk egészen az 500 Ft-os kartonlapból készített verziótól egészen a Samsung saját gyártású Gear VR szemüvegéig, saját pénztárcánkhoz mérten.

 

Vagy a Samsunk csúcskategóriás szemüvegét!

Az „igazi VR” élmény azonban csak a sokkal interaktívabbnak bizonyult számítógépes, illetve konzolos verziónál tapasztalható meg. Ebben a kategóriában jelenleg három gyártó verseng egymással a felhasználók kegyeiért – már jóval magasabb összegekért cserébe mint a mobilos verzió esetén.

 

A Kapos VR főhadiszállása kívülről

Az árából eredően ez a technológia, és vele együtt a teljes értékű VR élmény csak nagyon kevés háztartásba jut el a közeljövőben, azonban aki ki szeretné próbálni magát a virtuális valóság nyújtotta izgalmas világban, már Kaposváron is megteheti, a nemrég nyílt Kapos VR játéktermében.

Hamarosan ellátogatunk hozzájuk a Zárda utcába, ahol megmutatjuk mi vár mindazokra akik benéznek hozzájuk egy kis virtuális valóságra! Addig is virtuális pacsi és egy kis kedvcsináló nektek:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: