2017. 06. 16., péntek, 13:45

Szombaton lesz a Balaton Napja! Mutatjuk milyen programkavalkáddal készülnek!

A Balaton hőmérséklete elérte a 20 fokot, így idén június 17-én szombaton, azaz holnap lesz a Balaton Napja! Az idő miatt a fő hangsúly ebben az évben a gasztro és boros programokra kerül. Pontban fél háromkor több mint tíz helyszínen körbekoccinthatjátok a tavat BalatonBorral, illetve egyéb helyi nedűkkel!

Mit ünneplünk a Balaton Napján?

A Balaton Napja a balatoni összetartozás ünnepe, egyben a strandszezon ünnepélyes nyitánya is. Minden évben azon a májusi, vagy júniusi szombaton tartják, amikor a Balaton hőmérséklete eléri vagy meghaladja a 20 fokot.

 

Koccintás BalatonBorral, aztán piknik

A koreográfia szerint minden strandon ugyanakkor és lehetőleg ugyanúgy nyitják meg ünnepélyesen a strandszezont: idén ismét tóbafutó-versennyel, melynek pontban délután 2-kor mindenütt egyszerre lesz a startja (másodfokú viharjelzés esetén ez elmarad!). Fél 3-kor körbekoccintás lesz a BalatonBorral vagy más helyi nedűvel, amivel kezdetét veszi a strandpiknik, majd este akár tábortűz, zenés szabadtéri buli lehet a folytatás. A csatlakozó települések a saját adottságaiknak és lehetőségeiknek függvényében különböző színes programokkal tehetik vonzóvá az eseményt.

 

 

Helyi gasztronómia különlegességek is szerepet kapnak

Mivel a Balaton Napjának célja a minőségi balatoni vendéglátás és a strandbisztró kínálat megújulásának bemutatása is, igyekeznek a strandpiknik szervezésébe bevonni a legnívósabb helyi vendéglősöket, büféseket. Arra kérik őket, hogy települjenek ki, kínáljanak különlegességeket, és lehetőleg ingyenes kóstolókkal is mutassák be újdonságaikat. A javasolt gasztronómiai programok között szerepel, helyi, friss alapanyagok felhasználását preferálva a strandbüfék versenye vagy a balatoni bor- illetve fajtafelismerő verseny. Lehetnek egyéb, amatőröket is megmozgató versenyek, mint például kreatív fröccskészítési vetélkedő vagy a legjobb amatőr grill, illetve bogrács étel kiválasztása.

 

 

Koccintás helyszínei:

Badacsonytomaj: strand (Kalóz strandbisztró)
Boglár: Platán sétány, a strand melletti borozó pavilonoknál
Fenyves: strand 
Fövenyes: strand (Kalóz strandbisztró)
Füred: Vitorlás tér (a móló bejáratánál, a Tagore sétány elején)
Györök: strand
Keszthely: Paletta bisztró a jachtkikötőben, a Libás strandnál (Gyenesdiás felé)
Lelle: BL YachtClub
Vonyarcvashegy: strand (Spot)
Zánka: strand (Neked főztem)

 

Úgy tudjuk, Gyenesdiáson a Karám büfénél (Lido strand), Zamárdiban a strandon és Szemesen is lesz koccintás, illetve egyéb programok. Ezekkel kapcsolatban ott helyben lehet érdeklődni.

 

További információkért kattintsatok a rendezvény Facebook oldalára!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: