2017. 06. 08., csütörtök, 11:13

Ennél egy hambit 600 ezerért?

Elkészült a világ legdrágább hamburgere egy holland séf, Diego Buik keze által.

 

Ugyan mi már teszteltünk néhány hamburgert a városban, azonban ezért a gyönyörűségért egészen Rotterdamig kellene utaznunk, és még akkor sem biztos, hogy megkóstolhatnánk. A drágaságért nem kevesebb mint 600 ezer forintot kéne letenni az asztalra, ennyi ugyanis az ára a hivatalosan is Guiness-rekorder burgernek. A hatalmas összegből azért arra már lehet következtetni, hogy nem egy szokásos sajtburgerről van szó, amit felturbóztak kis uborkával, lilahagymával és talán még magvas zsemlével is, hanem egy egészen elképesztő különlegességet kapnánk a pénzünkért.

 


Micsoda feltétek!

Aranyozott, sáfrányos briós zsemle, érlelt japám Wagyu és fekete Angus marhahús, libamáj, Hermit ginnel fuzionált homár, fehér szarvasgomba, Remeker sajt, kaviár, japán aszalt gyümölcsparadicsom, ibériai sonka, mindez nyakon öntve kis homárból, jamaicai kék-hegyi kávéból, madagaszkári vaníliából, sáfrányból és japán szójából készült szósszal és violá! Kész a több mint fél millás hambi!

 

 

Hollandia Hamburger Királya!

A séf 2015-ben már elnyerte a legjobb hamburgerért járó díjat Hollandiában, ráadásul 6 hónap alatt rendszeresen legalább 15 000 darab hambit ad ki a keze alól, nem csoda hát, hogy a Nemzetközi Hamburger Nap felkeltette az érdeklődését. Eme alkalomból készítette az egészen extravagáns étket, amelyet ráadásul nem csak a kirakatba készített. Bármilyen megrendelő kérheti tőle, hogy készítse el, sőt a séf akár még egyszerre több hamburger előállítására is vállalkozik, ha valaki tényleg Guiness-rekorder étekkel szeretné tömni magát.

 

 

Nem a legfinomabb, de legalább drága

A séf alázatosan bevallotta, hogy ugyan tényleg nagyon szép és ízléses az alkotása, nem ez a legfinomabb étke. Véleménye szerint a legjobb hamburgert Londonban kapni, egészen pontosan a Byronban, amiért ráadásul csak 5000 forintot kérnek csupán.

 

 

Nos, ki rendel belőle néhány darabot? Beszállunk a postaköltségbe!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: