Itt a böngészők új oroszlánja – Elképesztően gyors a Brave

2017. 06. 01., Csütörtök, 14:37

Itt a böngészők új oroszlánja – Elképesztően gyors a Brave

​Ha böngészőre gondolunk, az első három ami beugrik általában a Chrome, a Firefox és az Edge trió, amelyekhez most társult egy új, mindegyiknél gyorsabb és biztonságosabb kihívó, a Brave, amelynek jobb, ha megjegyezzük a nevét.

Senki se váltogatja szívesen a böngészőit, hiszen ha már évek óta használunk egy jól bevált alkalmazást, kényelmi szempontból nem előnyös hirtelen egy másikra váltani - adhatjuk meg megint az összes jelszavunkat, e-mail címünket és minden gyakran látogatott oldalt újra pötyöghetünk be... Elég ezt a macerát azon ritka alkalmakkor végigzongorázni amikor újra kell telepítenünk vasunkat, anélkül meg se fordulna a fejünkben böngészőt váltani. Mi is így voltunk ezzel, egészen addig, amíg nem futottunk bele a Brave-be.

Piszok gyors

Kíváncsian töltöttük le gyorsan ingyenesen INNEN a böngészők új oroszlánját, hogy megnézzük, nem csak kamu-e a hirdetésük, miszerint az ő böngészőjük a piacon a leggyorsabb és legbiztonságosabb jelenleg. Nos, a hosszú telepítési folyamat után, ami mindössze 1 percet vett igénybe, már ki is tárult az oroszlán szája, és egy teljesen letisztul, egyszerű, mégis újszerű és pofás kezdőlapon találtuk magunkat. Nagy bőszen pötyögtük be oldalunk nevét, amelynek betöltése egy szempillantást vett igénybe a Bravenek. Jó, ez még kis falat volt, de egy olyan oldalt, mint például a Port.hu, ami tele van hirdetésekkel és elképesztő mennyiségű tartalommal már biztos időbe telik neki. Tévedtünk, meg se kottyant.

De hogyan?

A Brave sebességét a hirdetések és felugró reklámok tiltásának köszönheti. Persze lehet mondani, hogy arra ott van az AdBlock is, amely beépíthető a böngészőkbe, ám azt már néhány oldal ki tudja játszani, viszont a Brave struktúrája jelenleg még kikezdhetetlen. Ez azért is lehetséges, hiszen az alkalmazás nem 100 %-ban tiltja a hirdetéseket, hanem megszűri őket. Azokat engedi át a rostán amelyek számunkra hasznosak lehetnek és amelyek nem lassítják böngészési élményünket. A hirdetések mellett a felhasználók követése is lassítja a böngészést, amelyet szintén nem engedélyez a Brave, így nem kell aggódnunk a figyelő szemek miatt sem.

Váltsunk?

Nehéz kérdés, hiszen a Brave valóban szemmel láthatóan gyorsabb, mint bármelyik eddigi böngésző amellyel dolgoztunk, ám az évek belefektetett munkaórái, jelszavai, felkeresett oldalai kényelmesebbé varázsolták már megszokott alkalmazásainkat. Az tuti, hogy kinézetre, sebességre kenterbe veri riválisait, és az is a Brave oldalán áll, hogy mostanában a Chrome se remekel fejlesztések terén. Meglátjuk mit hoz a jövő, és mekkora szeletet tud magának csípni az oroszlán a felhasználók tortájából.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: