2017. 05. 29., hétfő, 13:50

Rábukkantunk a legmenőbb deszkára!

​Egy egészen forradalmi közlekedési eszközre bukkantunk nemrég a Kickstarteren, ami a jövőben forradalmasíthatja a deszkás közlekedést.

 

Az XTND Boardot egy főként európai fiatalokból álló csapat fejlesztette ki az Egyesült Államokban, amit utána gyorsan fel is dobtak a Kickstarterre, óriási sikert aratva. A világ első okos deszkáját hamar felkapták a neten, ami nem is csoda, tekintve a tucatnyi forradalmi képességét és a rendkívül eltalált alakját. Tökéletesen illik rá a mondás: nem csak szép, de még okos is!

 

 

Nem csak profiknak

Nem kötelező profi deszkásnak lenni ahhoz, hogy a mindennapjainkban is használhassuk a XTND Boardot. A járműbe épített több tucatnyi érzékelő folyamatosan adatokat gyűjt gazdájáról, amelyeket később a használat során alkalmaz is, hogy még könnyebb legyen a használata. A deszka 45 kilométeres sebességre is képes, de ha épp bénázunk rajta, magától állít a tempón, nehogy összetörjük magunkat. A kicsike simán felmászik az emelkedőkön, ráadásul estére felkapcsolja magától a menő világítását is.

 

 

Biztonság mindenek felett!

Ugyan a deszka mindössze csak három kilót nyom, könnyen nyomát tudjuk veszteni, ha egy élelmesebb rosszfiúval találkozunk. Igen ám, de a deszka ragaszkodik a tulajdonosához, a kerekek egészen addig nem hozhatók mozgásba, míg nem a gazdája tartózkodik rajta. Ez ám a lopásgátló! A piac legkönnyebb longboardja egyébként GPS-el is fel van szerelve, ráadásul ha párosítjuk mobilunkkal, az útvonalat is megtervezi nekünk, és segít a navigációban is.

 

 

Megkérik az árát

Abból is látszik, hogy mennyire jól össze van rakva a deszka, hogy a célul kitűzött 100.000 dolláros határt már megduplázta a csapat, és még 40 nap van hátra a kampányból. A deszkához az első 100 szerencsés 1000 dolcsiért juthatott hozzá, de aki szintén szeretne még egyet, nem kell sokkal többet fizetnie, 1100 dollárért márciusban már postázzák is neki. Bár azt, hogy Kaposvár utcáin mennyire lehetne ezzel a szépséggel cikázni nem tudjuk, de aki mégis beruházna egyre, szívesen megyünk egy teszt kört vele!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: