2017. 05. 10., szerda, 13:25

Egy szelet történelem - kicsit másképp! A 74nullanulla heti moziajánlója

Ha nem lett volna elég a történelemből a hétközi érettségi során, a Cinema Cityben most fel lehet kicsit frissíteni az emlékeket. Persze az Arthur király: A kard legendája nem követi az igazi sztorit, pedig milyen vagány lett volna! Ha inkább a humor világába csöppennénk akkor is van választásunk, az Ó, anyám pont megfelelőnek tűnik egy jó röhögésre.

Mit szólnál egy páros belépőhöz a kaposvári Cinema Citybe? Nem kell mást tenned mint helyesen válaszolni pár kérdésünkre ITT!

 

Arthur király: A kard legendája

Az angol történelem egyik legismertebb legendája talán a világszerte híres kard, az Excalibur körül íródott. Úgy tartották, hogy aki kihúzza a kőből a kardot, az legendás harcossá válik és megvédi az országot minden támadástól. A legenda szerint azonban a kardhoz csak a törvényes király juthat hozzá, aki Arthur király volt. Ezt az angol történetet már rengetek módon írták meg, énekelték el és vitték vászonra, és most a méltán népszerű rendező, Guy Ritchie is erre vetemedett.

 

 

Már a színészgárda is megér egy misét, hiszen míg főhősünk, Arthur szerepébe Charlie Hunnam tökéletesen beleillik, úgy a fő gonosz, Vortigern szerepére se lehetett volna jobbat találni Jude Lawnál. A történet szerint a fiatal Arthur bandájával Londonium utcáiban garázdálkodik, míg nem egyik nap a sors egy kőbe állított kardot sodor az útjába. A férfi nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, így a kardot körülvevő katonáknál már csak ő lepődik meg jobban, mikor a fegyver engedelmeskedik neki, és a misztikus erővel bíró tárgy kiszabadul fogságából.

Arthur ennek birtokában nem térhet vissza megszokott életéhez, hamarosan csatlakozik egy földalatti ellenálló csoporthoz, akik segítenek megérteni számára a kardban lakozó erőket, amelyek segítségével végre legyőzhetik a jogtalan trónbitorló zsarnokot, Vortigernt. A rendkívül látványos és akció dús filmet az alábbi időpontokban tekinthetitek meg a kaposvári Cinema Cityben:

 

CSÜTÖRTÖK: 14.40, 17.20, 20.00

PÉNTEK: 14.40, 17.20, 20.00, 22.30

SZOMBAT: 14.40, 17.20, 20.00, 22.30

VASÁRNAP:  14.40, 17.20, 20.00

 

ELŐZETES:

 

 

Ó, anyám!

Az első infó amit olvastam a filmről az volt, hogy a 90’-es évek egyik legnépszerűbb színésznője, a 14 éve visszavonult Goldie Hawn a forgatókönyvet elolvasva úgy döntött, hogy most az egyszer még visszatér eme vígjáték kedvéért. Nos, ha egy ilyen tapasztalt és a filmvilágban járatos színész passzolja a nyugdíjat egy film miatt, annak vagy tényleg nagyon ütősnek kell lennie, vagy nagyon sokat kell érte kérnie. Első blikkre úgy tűnik, az utóbbi lesz az igaz, hiszen a történet nem túl csavaros és nem alkot maradandót a vígjátékok világában, bármennyire is szeretne.

 

 

A sztori szerint Emilyt (Amy Schumer) épp a Dél-Amerikai kiruccanásuk előtt teszi lapátra pasija, így összetörve megy haza anyjához, akit már az említett Goldie Hawn alakít. Anyuka rendkívül zárkózott, óvatos és ragaszkodik már megszokott nyugodt kis életéhez, ám elkeseredett lánya mégis rá tudja venni, hogy utazzon el vele a világ másik végébe. A két nő nehezen viseli el egymást, míg Emily állandóan bulizna és élvezné az életet, anyja csak félti és óvja, ami - mint később kiderül - teljesen jogos is. A párost ugyanis elrabolják és elhurcolják, a két nő pedig csak egymásra számíthat ha ki akar szabadulni a fogságból és a dzsungel mélyéről. Hogy ebből mennyi jó sül ki, az alábbi időpontokban ki lehet deríteni a kaposvári Cinema Cityben:

 

CSÜTÖRTÖK: 18.15, 20.15

PÉNTEK: 18.15, 20.15, 22.15

SZOMBAT: 12.40, 18.15, 20.15, 22.15

VASÁRNAP: 12.40, 18.15, 20.15

 

ELŐZETES:

 

 

Blade Runner 2049

Az idei év egyik legjobban várt folytatása kapott nemrég új előzetest. A Blade Runner 2049 elődje nyomdokaiba kíván lépni, sikeresség szempontjából legalábbis mindenképp, és az első képkockákat látva erre nem kevés esélyt látni is vélünk. A 30 évvel az előző sztori után játszódó filmet egyébként részben Magyarországon is forgatták, ráadásul olyan szereplőgárdával találkozhatunk majd a vásznon mint Ryan Gosling, Harrison Ford és Jared Leto. A film október 5-én érkezik a mozikba, addig is viszont reméljük egyre csak több részletet és képsort kapunk majd a Szárnyas fejvadász legújabb kalandjáról!

 

ELŐZETES:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: