2017. 04. 25., kedd, 14:43

Kis tavaszi könyvajánló - Ezeket olvassátok most Kaposváron

Talán már végre tényleg itt a tavasz, egyre többször a szabadba vágyik az ember, így fogjatok egy plédet és egy jó könyvvel telepedjetek le egy nyugis helyre, vagy egy kávéház teraszára olvasgatni. Körbenéztünk a Libriben és a Lírában, hogy mi most a tavaszi felhozatal, mikből tudtok válogatni.

A Libri könyvesbolt országos sikerlistával dolgozik, külön polcon rangsorolják a népszerűbb könyveket, amik között találunk egészen friss megjelenéseket, de régebbi kedvenceket is, mint például Keri Smith Nyírd ki ezt a naplót című könyvét, vagy Rowlingtól a Legendás állatok és megfigyelésük című kötetét.

A lista élén Kathryn Croft hátborzongatóan lebilincselő pszichológiai thrillere áll, A lány akinek nincs múltja címmel. Ha szerettétek A lány a vonaton vagy a Holtodiglan könyveket, ezt se hagyjátok ki!

 

 

A listán van még Nádas Péter kétkötetes memoárja, ami április elején jelent meg Világló részletek címmel. Az emlékirat szépsége, ahogy a retrospektív elbeszélés évtizedeket áthidaló, apró összefüggéseket tár fel; a nagyapa a marokkó trükkjeire okítja ifjú unokáját, aki sok év múltán fotográfusként veszi ennek hasznát. Izgalmas könyv, olvassátok!

 

 

Azt tudtátok, hogy Erzsi a legszebb és leghíresebb macska most Magyarországon? 32 ezer követője van a Facebokon, amit gazdájával, Homonnay Gergellyel hoztak össze, így az oldal segítségével megismerhetjük a világot macskaszemmel. Erzsi és Gergő gondoltak egy nagyot és kiadtak egy könyvet, ami azonnal a sikerlistára került. Ajánluk! Puszi, Erzsi!

 

 

A Líra könyvesbolt kínálatára sem lehet panaszunk, aki ott nem talál könyvet magának, az máshol sem. Arra voltunk náluk kíváncsiak, hogy épp mik mennek, miket ajánlanak tavaszi olvasgatáshoz.

 

 

 

Az eladóktól megtudtuk, hogy nagy népszerűségnek örvend az Assassin's Creed sorozat, melynek megjelenése egy videojátékhoz köthető. A könyvek feldolgozzák és kiegészítik az eredeti játék történetét. 

 

 

Emlékeztek még az ELSŐ alkalomra? Mindenkinek más és más élményei vannak ezzel kapcsolatban, annyiféle történet, ahányan vagyunk. Most tizenöt kiváló szerző vállalkozott arra, hogy egy-egy novellában megmutatja ezt a sokféleséget. Dragomán György, Grecsó Krisztián, Nyáry Krisztián, Háy János szövegei egytől egyig olyan történetek, amiket garantáltan nem felejtünk majd el.

 

 

Ha olvastok blogokat, biztos találkoztatok már Fiala Borcsa nevével. Ő a wmn.hu online magazin újságírója, aki nemrég adott ki egy könyvet Szerinted?! címmel. A kötet egy kamasz lány és az édesanyja napi csatáit követi végig, nem kevés humorral. Ha elolvastátok Janka történetét, a könyvet megfordítva Eszter, az anyuka szemszögéből is megismerhetjük ugyanazt a történetet. Hiába a regény könnyed szerkezete, az olvasmány olyan komoly témákat is érint, mint a rákbetegség, a válás vagy az étkezési zavarok. Kamaszoknak (is) kötelező!

 

 

Még mindig nagyon fogy Pásztohy András könyve A kisegér, aki majdnem hős lett. Egy bájosan szívmelengető történetet olvashatunk egy kisegérről, barátságról, finom humorral átszőve. Nem csak gyerekeknek!

 

 

Ti olvastátok már valamelyiket?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: