2017. 04. 20., Csütörtök, 15:26

A változások napjait éljük – Beújítanak kedvenc alkalmazásaink

A következő frissítések jó néhány meglepetést okozhatnak a Messenger, Instagram, Snapchat és Spotify használóknak is. Mutatjuk mi változik!

A napokban zajlott a Facebook F8 konferenciája, ahol fény derült néhány újításra, amelyek kedvenc alkalmazásainkat érintik. Főként a Messenger és az Instagram lehetőségei tágultak, míg előbbi talán feleslegesnek tűnő funkcióval, addig utóbbi újítása már régóta váratott magára!

Robotok mindenhol!

Ahogy korábban már a Facebookon is találkozhattunk a Rakéta alatt rejtőző Discover funkcióval, most az beköltözik kedvenc üzenetküldő alkalmazásunkba is. Ennek szükségessége abban nyilvánul meg, hogy manapság egyre több cég használja a Messengert, és ezzel a funkcióval könnyebben le lehet őket vadászni a jövőben.

A QR-kódot is fejleszttették kicsit, az események is kaphatnak ilyen kódot, amelyet beolvasva már kérdezhetjük is a kezdés időpontját vagy bármit, hiszen az okos chatbot úgyis válaszol nekünk. Csoportos beszélgetéseinkhez mostantól szintén hozzáadhatunk botokat (had legyen még nagyobb katyvasz), de belinkelhetjük Spotifyról kedvenc zenénket, hogy mindenki ugyan azt hallgassa, sőt a felturbózott digitális asszisztensnek M-el akár egy vérre menő játékot is játszhatunk.

Instagramhoz netkapcsolat? Na még mit nem.

Az egyre növekvő Instagram tábornak a következménye az lett, hogy már a régi felhasználók is egyre gyakrabban ugranak fel a képek közé, hiszen sokkal több ismerős és érdekesség található rajta. Persze az adatforgalmunk nem kedveli ezt, ezért is nagyszerű hír a fejlesztő csapattól, hogy hamarosan netkapcsolat nélkül is tudunk böngészni az Instán.

A megoldás abban rejlik, hogy az alkalmazás miközben Wifin van telefonunk a háttérben előre betölti a képeket és az információkat, hogy azokat később internetkapcsolat nélkül is át tudjuk böngészni. Nem csak megnézni tudjuk őket, de likeolni, hozzászólni és szerkeszteni is, amely változások akkor lépnek majd érvénybe, amint újra wifire kapcsolódott telefonunk.

Már a 3D-s elemeken a sor

A Snapchat felhasználóit az utóbbi időben bőszen faragta az Instagram, köszönhetően a nagyon hasonló új funkcióinak, ám úgy tűnik a srácok nem adják be a derekukat. Egészen menő és látványos új filterekkel dobták fel az alkalmazást, sőt már 3D-s elemeket is beépítettek a lehetőségek közé. Ezeket a menő elemeket nem csak a képekre, de a videókra is rá tudjuk majd pakolni hamarosan.

Diákkedvezmény a Spotifyon

Szeret játszani a díjszabásokkal a legnépszerűbb zeneszolgáltató alkalmazás a Spotify. Ugyan előfizetés nélkül is használható az app, de az igazi élményt csak akkor élvezhetjük, ha perkálunk néhány százast havonta. Kivéve, ha diákok vagyunk, hiszen az új lehetőségnek hála, most 4,99 euró helyett akár 2,49-ért is élvezhetjük a prémium szolgáltatásokat, amihez nem kell még a diákot sem bemutatni. A 36 országra kiterjesztett diákkedvezményt úgy vehetjük igénybe, ha megadjuk a nevünket, e-mail címünket, születési dátumunkat és az intézményünk nevét is.

A Spotify ugyan fenntartja magának a jogot, hogy ezeknek az adatoknak az intézményeknél utána nézzen, de nem hinnénk, hogy bármilyen intézmény egy amerikai nagyvállalatnak adatokat szivárogtatna ki diákjairól...

Készen álltok a frissítésekre? Melyiknek örültök a leginkább?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: