2017. 04. 01., szombat, 15:25

Félelem és reszketés Kaposváron! A Malom-tónál látták a több éve pletykaként emlegetett krokodilt!

Egy aggódó anyuka hívta fel figyelmünket a hét közepén arra, hogy egy körülbelül másfél méteres óriáshüllőt látott a Malom-tónál, megállapítása szerint krokodil lehetett. A hölgy egy fotót is csatolt az üzenethez, és megkért minket, hogy járjunk az ügy végére.

2000-ben a Desedában véltek felfedezni krokodilt

2000-ben a Desedán láttak krokodilt

Rengeteg pletyka keringett 2000 nyarán a desedai hüllőről. Az akkori szemtanú Aradi József, 47 éves erdőművelő volt. Elmondása szerint a Deseda északi részén horgászott társaival, amikor észrevették a tőlük kb. öt méterre napozó, 50-70 centis „pápaszemes kajmán”-t (!), aminek a farka már a vízbe lógott, csak a feje és az első lábai voltak szárazon. Az eset után József így nyilatkozott: 

Nem ijedtem meg, mert egy ekkora állat az embert nem támadja meg, de a kishalakat, kiskacsákat, szárcsákat biztosan el tudja kapni. Meg akartam fogni, de kézzel azért nem mertem hozzányúlni, mire azonban a merítőhálóval visszaértem, már eltűnt. Szerintem valamilyen illegális csatornán kerülhetett az országba. Talán kapta valaki,de azután se ideje se pénze nem volt tartani, így inkább elengedte.

 

Több hozzászólás is érkezett akkor a témában:

 

Én hallottam... de aztán azt is, hogy vki ott tartja a pici krokiját egy elkerített, arra kialakított részben a desedai telkén... vagy vmi ilyesmi. 

 

Állítólag tegnap kifogták.

 

 

A hüllőszakértők a helyszínre vonultak és átvizsgálták a tavat, de mivel krokodiltámadás nem történt, és magát az állatot sem találták, annyiban maradt a történet. 

 

De vajon hogy került a Malom-tóba? A csatornából szabadult vagy egy felelőtlen gazdi eresztette el ott?

A kép illusztráció

A csatornázási művek dolgozóit kerestük fel első körben. A munkások elmondták, hogy az elmúlt napokban már nem, de az ezt megelőző hetekben rengeteg fura hangot és nagyobb árnyékot véltek felfedezni. 

 

Azt hittem egy óriás patkány vagy nagyra nőtt gyík mászkál a város csatornahálózatában... De hát ki tudja, manapság bármi megtörténhet!

- mondta Huszár Igor János

 

A krokodilok alapvetően a melegebb vizeket kedvelik, így a hidegben az állat a város csatornáiban húzhatta meg magát, hogy átvészelje a telet, ahol kisebb állatokkal - egerekkel, patkányokkal - táplálkozhatott. A meleg beköszöntével pedig ösztönei a vizesebb területek felé vonzhatták őt. Így kerülhetett a városligeti Malom-tó vízébe.

A hölgy által a napokban készített kép:

 

Mi a hír hallatán megtettük a kötelező telefonokat az illetékeseknek, ti pedig vigyázzatok a Malom-tó közelében! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: